Perry x Nike Free 5.0 launch event

Perry x Nike Free 5.0 launch event

5 april 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Het is 7 uur op donderdagavond als ik in Utrecht de Perry Flagship store binnen loop. Het is meteen duidelijk dat Nike een nieuwe schoen heeft gelanceerd. Op de grote videoschermen komen alleen maar reclames voorbij van de nieuwe Nike Free 5.0 en er staan overal banners met de nieuwe schoen. Achterin staat een klein team klaar die mij welkom heet. Ondanks dat ik zo vroeg ben krijg ik meteen mijn Nike Free 5.0 schoenen in mijn maat. Omkleden en de schoenen aan doen.

Eerste blik op de schoenen verteld me vooral dat Nike totaal niet bang is om nieuwe dingen te proberen. Een futuristische schoen tot gevolg. Ook de kleuren combinatie van de te testen schoen is apart te noemen. De mannen krijgen een roze (Magenta) achterkant en de vrouwen een groen/blauwe achterkant. Even googelen leert me dat de schoen ook in normale kleuren (donkerblauw, grijs, wit en zwart) aan te schaffen is. Schoen voelt goed. Zit goed strak om je voet heen en de eerste stappen voelen goed.

Langzaam begint het ook een stuk drukker te worden in de winkel en krijgt iedereen zijn schoenen uitgereikt en worden de schoenen aan alle inspecties onderworpen. Als iedereen zijn schoenen aan heeft is het tijd voor een enthousiast verhaaltje van Nike over waarom de schoen is ontworpen.

Topatleten lopen soms op blote voeten en dit terwijl ze alle schoenen van de wereld kunnen krijgen. Nike wilde hier op inspelen en heeft dus deze Nike Free 5.0 ontworpen om het te laten voelen alsof je op blote voeten loopt. Met allerlei sensoren op de voeten is geprobeerd een zo goed mogelijke schoen de maken welke het lopen op blote voeten simuleert. De schoen is super flexibel. Je kan hem door buigen en hem als een soort kurkentrekken rond draaien. Wel wordt er aangeraden om als je deze schoen aanschaft vooral rustig te beginnen. Doe de schoen eerst is een week aan om binnenshuis te wandelen. Daarna kleine stukjes hardlopen. Uiteindelijk is het een schoen voor een snelle sprintjes of snelle korte afstanden tot 5 km.

Nu was het tijd om zelf de schoen te gaan testen. Door een medewerker wordt geroepen dat we met Marc de warming up gaan doen en ergens achterin roept iemand: โ€œHoi ik ben Marcโ€. Dus samen met Marc naar het Vredenburgplein om hier op te warmen. Marc deed het super leuk met een hele aparte oefeningen. Hij deed het zelfs zo leuk dat een paar toeristen mee gingen doen. Na oefeningen als Marc Says een variatie op Simon says waarbij de laatste welke de grond aan tikte 5 burbees mocht doen en wat andere loopoefeningen was het tijd om echt te gaan lopen.

De Urban Runners Crew had voor deze gelegenheid Amsterdam even achter zich gelaten en ging nu met ons door Utrecht een klein rondje rennen op deze Nike Free 5.0.  Met een groep van ik denk 30 mensen was het een leuk gezicht allemaal op onze Nike Free 5.0 hadden we aardig wat bekijks van het nog winkelende publiek in Utrecht.  Via de Oudegracht langs een paar cafรฉtjes waar we flink aangemoedigd werden. Onder politie begeleiding (een toevallige politie auto reed dezelfde route achter ons aan) naar het Domplein.  Onder de Domtoren door en weer terug naar het Vredenburgplein waar nog een laatste sprint werd ingezet naar Perry Sport winkel. Hier werden we met een high five weer binnen gehaald.

Binnen stonden de smooties, tony chocolonely repen, aardbeien, appels en bananen al voor ons klaar om ons weer van de energie te voorzien na onze 1,5 km door Utrecht heen. Na een selfie met Marc voor zijn moeder om te laten weten hoe leuk hij het gehad heeft wordt er nog gezellig na gepraat over de schoenenโ€ฆ

Perry Sport, Nike en de Urban Runners Crew super bedankt voor deze gezellige Nike Free 5.0 launch event.