Perry X On – City run Amsterdam

Perry X On – City run Amsterdam

4 augustus 2020 Uit Door Sander Tuinhof

En dan komt er opeens een mailtje van Perry Sport binnen dat ze weer een evenement hebben. Kalverstraat Amsterdams bij Perry Sport een test run op de nieuwe ON schoenen. Wel staat er in het mailtje dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Maarja wie niet waagt wie niet wint. Uiteindelijk krijg ik donderdag 30 juli een mailtje je bent uitgenodigd om 2 augustus mee te doen met het Perry Sport evenement.

Wauw we mogen weer. Zondagochtend vroeg op staan en met de auto naar Amsterdam Zuid waar ik de auto gratis kan parkeren. Vanaf hier hardlopend naar de Kalverstraat om het OV te mijden. Het is rond 10 over 9 dat ik bij Perry aan kom en er is nog weinig leven. Ik besluit door te rennen naar de Dam. Een lege Dam komt niet vaak voor even een foto maken. Terwijl ik dat doe hoor ik achter mij hey jij ook hier. Esther oftewel RunningEssie is er zoals altijd ook weer bij. We maken wat foto’s op de lege Dam en lopen naar Perry.

Hier aangekomen was het al wat drukker. Een stuk of 8 mensen. De deuren gaan open en Ivo van Perry Sport heet ons welkom. Handen ontsmetten, afvinken op de lijst en door naar boven waar we uit twee soorten ON schoenen kunnen kiezen.

On Cloud Flow

Deze hardloopschoen zorgt niet alleen voor een soepele transitie van hak naar voorvoet, maar ook voor superieure demping. De Cloudtec-middenzool dempt als geen ander en wordt tijdens de landing harder om jouw afzet extra kracht bij te zetten. Een snelle schoen die ideaal is voor een PR op de korte of lange afstand! Je vindt hem hier in Perry Sport webshop.

On Cloud Swift

Deze loopschoen is ideaal voor β€˜urban’ runners: hardlopers die hun schoenen graag licht en snel willen hebben, maar ook demping en bescherming bieden. Hij is gemaakt met On’s eigen Helion EVA. Dit is een lichtere, zachtere en wendbaardere superfoam die elke stap energie geeft. Je vindt hem hier in de Perry Sport webshop.

Ik ga voor de Cloud Swift. Valt meteen op dat deze lichter zijn dan mijn Asics welke ik die dag draag. Na wat uitleg in de winkel over de schoenen gaan we naar buiten. Het lijkt wel of de 1,5m al aardig is ingeburgerd want zowel in de winkel als tijdens het lopen houdt iedereen zich goed aan deze regel. We gaan door de Kalverstraat naar de Dam toe. Het is zondag ochtend dus weinig mensen op de Dam. Hier doen we wat oefeningen om een beetje wakker te worden en los te worden voor we aan onze city run beginnen.

Vanaf de Dam rennen we richting het nationaal opera en ballet over de grachten. Bruggetje op en weer af. Soms even stoppen om de achterblijvers op te halen waarbij de voorste lopers naar achter gaan om zo met de achterste lopers weer bij elkaar te komen. Over de grachten passeren we de magere brug en Carre. Bij het Amstel hotel steken we de Amstel over en lopen we aan de andere kant van de Amstel weer terug. Aangekomen bij de munt toren doen we nog een klein sprintje om vervolgens met een kleine lus langs de bloemenmarkt en het koningsplein terug naar Perry Sport te lopen. Hier staat zoals altijd wat lekkers klaar voor ons om dit sportieve evenement af te sluiten. Er wordt nog wat nagepraat over de schoen om vervolgens weer op huis aan te gaan. Ik plak er nog even 3km aan vast om terug bij mijn auto te komen. Via het Leidse plein, onder het Rijksmuseum door via het museumplein kom ik weer terug bij mijn auto en heb ik er een mooie city run van 11km op zitten.

ON en Perry Sport bedankt voor dit leuke zondag ochtend loopje door Amsterdam! Op naar de volgende.