Royal run 2017

Royal run 2017

27 augustus 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Vandaag zondag 27 augustus een rondje hardlopen met een koninklijk tintje. De Royal run op paleis Soestdijk. Wij hadden gekozen om de 10,5 Km te gaan lopen. Dit houdt in drie rondes om paleis Soestdijk. Een ander voordeel was dat we pas om 13:30uur van start gingen dat betekende uitslapen op zondag.

De auto hadden we in Baarn neergezet bij het station waarvandaan een pendelbus on naar de ingang van paleis Soestdijk bracht.
Hier aangekomen hoorden we dat de 7 km loop op het punt van beginnen stond. De royal run heeft nog wat speciaals buiten dat het op paleis Soestdijk wordt gehouden is het het start schot wel uniek te noemen. Dit wordt namelijk gedaan door middel van een eeuwenoude kanon van de Stadskannoniers uit Amersfoort. 

Klein stukje door het bos en toen voor het paleis Soestdijk langs achter langs de vijver over het bruggetje en dan het park in. Het park dat normaal altijd gesloten is en waar je dus normaal niet kan komen mochten we nu dus voor deze ene keer wel doorheen. Een super mooi stuk natuur en een mooie route.
Wat ook erg goed geregeld was waren de waterpunten. Eentje in het bos na 1,5km en de volgende bij de finish. Dus om de 1,5km had je water en dat was wel nodig want met 1000 mensen over de paden en met de warmte (het was rond de 24 graden in de schaduw) kwam er aardig wat stof op waaien.

Na drie rondes afgelegd te hebben mochten we over de finish. Hier kregen we onze speciale “medaille” dit was er namelijk eentje die wel heel erg op het lintje lijkt dat je krijgt als je een koninklijke onderscheiding krijgt.

Ik heb deze royal run samen met me vriendin gelopen aangezien ik afgelopen vrijdag al een duurloop van 31km had gedaan was dit een prima herstel rondje voor mij.

Hieronder een link naar de Relive van het rondje om paleis Soestdijk.
https://www.relive.cc/view/1154719107