Run clinic met Robert Lathouwers bij Perry Sport

Run clinic met Robert Lathouwers bij Perry Sport

15 februari 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Zoals Robert het zelf al aangeeft “Sander is al bij zoveel clinics geweest dat ik de tel kwijt ben.” Ik zie het zelf meer als een personal trainer die je zo af en toe weer even wijst op hoe je moet lopen en aan welke dingen je moet blijven denken. Hoe vaker je het herhaald hoe beter het is.

Voor deze clinic moesten we naar hartje Amsterdam. De Perry Sport in de Kalverstraat. Dat betekend vroeg opstaan. De auto buiten Amsterdam parkeren en met de tram verder… nog een keer overstappen en uiteindelijk bij het Rokin uitstappen en een klein stukje lopen naar de Perry Sport. Het is rond 9 uur als we de Kalverstraat in lopen en het is nog helemaal uitgestorven. Een verdwaalde toerist of iemand die naar zijn of haar werk gaat.

Dit keer dus weer een clinic van Perry Sport met Robert Lathouwers. Als je wilt weten wie Robert is, check mijn vorige verslagen met een clinic van hem. Perry Sport in de Kalverstraat. Toen ik er over ging denken had ik zoiets… Ja, okΓ© maar waar gaan we de oefeningen en de loopjes dan doen? Kalverstraat ligt nou niet echt bepaald bij een park.

Bij Perry Sport op de eerste verdieping verzamelden we. Nadat we allemaal schoenen aan hadden. We mochten weer uit verschillende Asics test schoenen kiezen. Vooral het vrouwen model Kayano was erg gaaf. Gingen we naar beneden waar Robert zoals altijd eerst even uitlegt wat de grootst gemaakte fouten bij het hardlopen zijn. Na de uitleg gaan we op pad. Het idee is om naar Nemo te lopen. Dus met zo een 25 mensen hardlopend door de Kalverstraat richting de Dam. De Dam over de Nieuwendijk op. Via de Damrak voor langs het Centraal Station over de Prins Hendrikkade naar de Oosterdokskade om vervolgens via de bruggen bij Nemo aan te komen. Gelukkig hadden we een paar mensen die wisten hoe we er moesten komen want als we het aan Robert hadden overgelaten waren we met een marathon verder ergens in Rotterdam uitgekomen.

Eenmaal bij Nemo hebben we een prachtig uitzicht richting Oosterdok en het Centraal. Hier beginnen we met wat los maak oefeningen. Het dynamisch rekken. Daarna is het tijd voor wat loopscholing waarbij de nadruk ligt op het landen op je voorvoet. Dan komen de elastieken er weer bij en gaan we nog een paar oefeningen in twee tallen doen waarbij je met het elastiek de ander tegen houdt terwijl deze de oefening uit voert. Na dit was het tijd voor een interval training terug naar de winkel. Vandaag mochten we 4 x 1 minuut op 70% met een minuut wandelen en 4 x 30 seconden op 90% en 1 minuut wandelen. Dit was toch wel het spannendste gedeelte van de hele clinic. Op volle snelheid over de grachten, langs de markt en door de steegjes van Amsterdam rennen met 25 man. Geweldig hoe je alle toeristen zag kijken! Terug bij de winkel doen we nog een groepsfoto, nog wat persoonlijke foto’s met Robert en krijgen we een goodiebag van Perry Sport. Dan is het helaas weer tijd om huiswaarts te gaan.

Robert, Perry Sport en Asics super bedankt voor weer een geweldige clinic door de straten van Amsterdam!