Run Disney 2019

Run Disney 2019

11 oktober 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Een van de runs waar ik misschien wel het hele jaar naar uit kijk. Run Disney! Dit jaar was het ook weer gelukt om startbewijzen te bemachtigen en zijn we met z’n drieรซn naar Disneyland Parijs gegaan. Vanuit Amsterdam donderdag ochtend vroeg naar Disneyland gereden. Rond twee uur waren we in het Explorers hotel in Disney. Helaas was onze kamer nog niet klaar dus maar even de benen strekken in het outlet centrum. Terug in het hotel hebben we een kamer vlak bij het zwembad. Spullen weggelegd en op naar de Expo om onze starnummers en tshirts op te halen. Rond 4 uur sloten we aan in de lange rij. (Volgens mij kan je beter je spullen een dag later ophalen). Eindelijk kregen we te weten in welke Coral “Startvak” we zouden starten. Zouden we allemaal bij elkaar staan? Enveloppen opgehaald open gemaakt… en jawel allemaal Coral A, het eerste startvak! Nadat we alle spullen hebben gehaald nog even kijken of ze leuke spullen hebben en nog even een photopass aangeschaft. Via de winkeltjes in Disney Village hebben we Disney weer verlaten en was het tijd om wat eten te zoeken. Na het eten snel terug naar het hotel zodat we nog even het zwembad in konden springen voordat we ons bed in doken en beginnen aan een druk lang weekend.

De vrijdag begonnen met een heerlijk ontbijt in het hotel. Hierna met de auto naar Disney gegaan, waar we een dagje gepland hadden om het park door te gaan. Besloten omdat we maar een dag in het park hadden de leukste attracties te doen. Via mainstreet naar Space mountain, onderweg nog even een foto met Winnie the Pooh. Daarna naar It’s a small world, het doolhof en de achtbanen. Helaas was de Pirate attractie dicht vanwege een defect, ook Indiana Jones was gesloten. Dus na een halve dag maar naar het andere park voor de Tower of Terror. Blijft een super leuke attractie. Ook in de studios zat het ons niet mee want hier was Crush’s coaster kapot. Dus toen maar Ratatouille gedaan. Na wat gegeten te hebben terug naar het andere park om hier nog even rond te lopen. We wilden nog even kijken of de pirates attractie alweer gemaakt was. Gelukkig was deze nu wel open zonder lange rij dus deze nog even mee gepakt. Nu moesten we echt terug naar de auto om ons om te kleden en klaar te maken voor onze eerste run de 5 km. Echter onder het kasteel door terug kwam net de parade eraan. Aangezien we er niet door heen kwamen de parade nog maar even mee gekeken en achter de parade aan naar de uitgang gelopen.

Bij de auto omgekleed. We hadden voor de 5 km besloten om als de dieren uit Winnie the Pooh te gaan. Dus de onesies aan, haar een mooie kleur (oranje en roze) spuiten en hup op naar de start. Altijd leuk als Tiger, Eeyore en Piglet naast elkaar lopen, hoeveel reacties je van mensen krijgt dat blijft gewoon geweldig. Bij de ingang was er zelfs een chinese man die heel graag wilde dat zijn vrouw met ons op de foto ging. Dus maar meteen even gevraagd of hij ook foto’s van ons wilde nemen. Nu was het tijd om naar de start te gaan. We waren wat later door het ophouden van de parade. Eenmaal in het startvak ging net de eerste groep er vandoor. Gelukkig konden we redelijk doorschuiven in het vak. Waardoor we nog redelijk vooraan weg gingen. Wat me meteen opviel was dat het behoorlijk druk was, maarja we mochten nu lopen, rennen, springen, huppelen door het park. Altijd weer een speciaal gevoel als je dan eenmaal van start mag en vooral met die zonsondergang maakte het helemaal speciaal. Thema van de 5 km was dieren dus langs de foto stops waren vooral de dieren van Disney aanwezig. Zo zijn we met Dug, de hond uit Up, Remy en Emile van Ratatouille, Wendell van de Countrybears, Stampertje en zijn vriendinnetje (geen idee hoe zij heet?) en Kenai en Koda van Brother Bears. Na een lange 5 km, ik denk dat dit mijn langzaamste 5 km ooit was, kwamen we terug bij de finish voor onze eerste medaille! The Lion King medaille was echt gaaf. Tijdens het omhangen had je achter op de Tower of Terror nog een geweldige projectie van de Lion King. Echt super gedaan. Volgens mijn horloge hebben we de 2 uur 2 minuten en 22 seconden erover gedaan waarvan ik maar 35 minuten echte beweegtijd had. Dus dat het druk was bij de 5km was wel duidelijk. Gelukkig hebben we wel alle foto stops kunnen doen. Snel terug naar het hotel nog even na kletsen en een paar uurtjes slapen want over een paar uur ging de wekker alweer om de 10 km te gaan lopen.

De zaterdag ging de wekker alweer na maar een paar uurtjes slaap. Eruit en gelukkig konden we in ons hotel om 5 uur al het ontbijt nuttigen. Jammer alleen dat degene met de sleutel om de ontbijtzaal te openen zich verslapen had. Dus na 20 minuten konden we eindelijk ontbijten. Daarna snel klaar maken en iets te laat naar Disney. Het was al aardig druk met auto’s bij de ingang. Gelukkig waren we helemaal aangekleed en konden dus zo door naar het startvak. Vandaag stond de 10 km in het teken van de Prinsessen van Disney. Dat als thema meenemend wilde het zusje van mijn vriendin graag als Assepoester de 10 km lopen. Wij wilden wel als een thema lopen dus hadden mijn vriendin en ik besloten om als de muisjes van Assepoester te gaan lopen. De start nu met de zonsopkomst… heerlijke temperatuur. Het zou vandaag 28 graden in Disney worden en deze ochtend was het al een graad of 19. De 10 km is eigenlijk de leukste afstand van de drie runs omdat je veel in beidde parken bent. Dus hup weer onderweg… ook deze keer met als doel alle foto stops mee pakken. Beginnend bij het kasteel samen met Belle van natuurlijk Belle en het beest, Prinses Jasmine van Aladdin, Prinses Tiana van The Princess and the Frog en jawel ook Assepoester stond als prinses waar je mee op de foto kon! Onderweg ook nog iemand tegen gekomen die hetzelfde als mij verkleed was dus hup daar ook nog maar even mee op de foto. Dan de balloon ladies, volgens velen is dit het punt van Disney waar je voor moet eindigen. Deze haalden wij rond de 7km in. Achter hun liepen nog zoveel mensen kan me niet voorstellen dat Disney zegt dat hun allemaal niet op tijd zijn gefinisht. Echter wij hadden nog een laatste foto stop te gaan bij Pocahontas waar echt een enorme rij stond. Doordat de Balloon ladies vlak achter ons liepen durfden we het niet aan om daar in de rij te gaan staan. Dus maar even een losse foto van haar gemaakt en op naar de finish. In een tijd van 2 uur 17 minuten en 16 seconden met een beweegtijd van 1 uur en 7 minuten hadden we deze 10 km toch best wel heel snel gelopen.

De rest van de middag hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Nog even wat boodschappen gedaan, naar de outlet geweest en naar het grote winkelcentrum naast Disney geweest. In de middag heerlijk in de tuin van het hotel gelegen en genoten van het heerlijk weer. Afgelopen twee jaar gingen we op de avond voor de halve marathon naar een restaurant welke een T-bone steak op het menu had staan om mezelf goed voor te bereiden voor de halve marathon. Echter hadden ze deze van de kaart af gehaald. Gelukkig was er nog wel een ander stuk vlees wat er op leek. Terug in het hotel werd de negen uur niet gehaald en konden we een beetje slaap inhalen.

Half 5 zondagochtend gaat de wekker weer. Dit keer een andere tactiek dan de zaterdag. Aangezien we niet weer wilden wachten op het ontbijt nu eerst ons zelf klaar gemaakt en daarna ontbijten. Dit ging een stuk beter want na het ontbijt konden we meteen de auto in en naar Disney. Dit keer met z’n tweeรซn als Mickey en Minnie mouse. Doordat we wat eerder in het startvak waren mochten we als een van de eersten er vandoor. Besloten hadden we om het eerste stuk zo snel mogelijk te lopen en alle foto stops mee te pakken en buiten het park het wat saaiere stuk rustig aan te lopen. De figuren welke dit keer langs het parcours stonden waren Dug en Russell van UP, Buzz en Jessie van Toy Story, Mulan en Shang van de film Mulan, Anna en Kristoff van Frozen, Pocahontas en John Smith van Pocahontas, Knabbel en Babbel en zo stonden er ook nog wat figuren waar je wat moeilijker bij kwam. Zo stonden op main street Clarabelle Cow en Horace Horsecollar welke later gewisseld werden door Stitch… zo balen dat ik die gemist heb, op een brug vlakbij het doolhof stond Tangled en bij Big Thunder mountain stonden nog twee figuren van Ravenswood Familie (Phantom Manor). Op kilometer 8 verlieten we het park om een groot gedeelte buiten het park te lopen. Hier staan altijd leuke dans acts en muziek. Het eerste stuk is voornamelijk naar beneden… maar ze zeggen altijd wat je naar beneden loopt moet je ook weer omhoog dus als je uit het park langs de hotels bent geweest begint de klim naar boven weer. Dan via het Disney Hotels Santa Fe, Cheyenne, Hotel New York, Sequoia Lodge en Newport Bay club komen we weer bij de Expo tent uit. Hier nog even door Disney Village om vervolgens nog een stukje door de Studios te lopen om te finishen op het plein bij Stitch live. Hier kregen we de derde medaille omgehangen. Trots… we hebben het gehaald!! Nu was het op naar de Expo om hier onze andere twee challenge medailles op te halen. Met nog een aantal mooie foto’s van onze 5 medailles was het tijd om terug te gaan naar het hotel om nog even te douchen en klaar te maken voor de terug weg.

De terug weg hadden we van te voren besloten om nog even door Parijs heen te rijden zodat we nog even de Eiffeltoren, Moulin Rouge, Sacre Cour en nog wat mooie plekken van Parijs konden zien. Helaas hoe dichter we bij Parijs kwamen hoe drukker het werd. Banen richting het centrum waren allemaal afgesloten. Er zou toch niks gebeurt zijn dachten we? De gele hesjes? Een aanslag? Maar nee niks van dit alles. Ze vonden het leuk om een auto vrije zondag te organiseren in Parijs. Dus ons plan om door Parijs te rijden viel letterlijk en figuurlijk in het water. Na een uur in de file gestaan te hebben om Parijs te verlaten reden we dan eindelijk richting huis.

Run Disney weekend was weer een super beleving. Super gave route door de parken, geweldige medailles… volgend jaar is het 5e jaar dat RunDisney in Disneyland Parijs is… Gaan we dan weer?