Run Disney Weekend 2018

Run Disney Weekend 2018

24 september 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Eindelijk is het dan vrijdag 21 september en mogen we naar Disneyland Parijs. Dit maal voor de 36km challenge. Vorig jaar alleen de halve marathon gelopen en dit jaar wilden we samen proberen om de 36km challenge te volbrengen. Dit houdt in dat je op vrijdagavond 8 uur start met de 5km, zaterdagochtend om 7 uur de 10km loopt en op zondagochtend de laatste run en dat is dat de halve marathon oftewel 21,1 km. Bij elkaar dus 36km! Dit jaar was het thema “the Villains” oftewel de schurken. Wat zeker een leuk thema is zo zie je is de Disney karakters die je niet zo snel tegen komt. 

Vrijdagochtend rond een uurtje of half zes ging de wekker en om half zeven zaten we in de auto vanuit de Kwakel richting Parijs of eigenlijk Disneyland Parijs. Ongeveer een uurtje of vijf rijden helaas met files, vrijdagochtend mensen moesten gewoon naar hun werk en het weer dat niet heel erg mee zat veel regen kwamen we na zes uur rijden aan in Disneyland Parijs! 

Auto geparkeerd en net als vorig jaar een parkeerkaart gekocht waarmee we 3 dagen voor 15 euro kunnen parkeren en komen en gaan wanneer we willen. Dit jaar moest deze alleen niet in de Expo gekocht worden maar meteen bij het binnen rijden. Wat ik wel beter vond want zo hoefde je je daar niet meer druk om te maken. 

Op naar de Expo om onze spullen op te halen. De Expo zit aan de zijkant van de Disney Village en naast PanoraMagique de ballon waarmee je over heel Disney en verder heen kan kijken. Expo was eigenlijk hetzelfde opgezet als vorig jaar met wat kleine veranderingen. Nummers ophalen ging soepel en ook de shirts waren zo opgehaald. Even stiekem checken welke nummers we hadden. Aangezien ik een vroege inschrijving had (1000000015) waren de nummers dus ook erg laag. Startend bij 40 000 hadden we nummer 40 007 en 40 008 en mochten we starten in Coral (startvak) A! Oftewel de eerste start wave! Daarna door naar het midden waar alle merchandise staat. Dit viel tegen niet zoveel leuke shirts en het leek kleiner dan vorig jaar. Wat wel een plus punt was dat je vooraf bestelde merchandise aan een andere kassa kon ophalen zo vielen de rijen bij de kassa’s voor de merchandise mee. We hadden nog geen photopass dus deze maar meteen aangeschaft zodat we dit niet zouden vergeten. Nu was het op naar de wand, de wand waar alle deelnemers van deze editie op stonden. Na eventjes zoeken hadden we onze namen gevonden. Foto maken en kijken wat er nog meer in de Expo te doen was. Dit viel dit jaar jammer genoeg erg tegen. Vorig jaar was er een podium waar ze af en toe wat presentaties op deden. Zo kwamen Paula Radcliffe en MickaΓ«l JΓ©rΓ©miasz langs voor een meet en greet en waren er ook Q&As, yoga sessies en zumba voor kinderen. Nu stond er een stand van Vittel, Garmin, fysio, Disney zelf met medailles en iets met hoofdbandje. Hier waren we dus snel weer weg. Rondje door de winkeltjes in Disney Village en toen op naar Val d’Europe een groot winkelcentrum met ook een outlet centrum ernaast. Hier even rondgelopen en vroeg avond gegeten want we wilden rond 6 uur weer terug zijn bij de Expo om vroeg te kunnen starten voor de 5 km. Nog even inchecken in het hotel alle spullen door de kamer smijten. We gingen maar 3 dagen maar onze hotel kamer was na een uur al zo vol dat het leek alsof we er al een week verbleven. Spullen pakken en op naar de start van onze eerste run de 5 km.

Race 1/3 5km 36km Challenge

Daar waren we dan om 6 uur op de parkeerplaats van Disney. Spullen gepakt en op naar de Expo. Disney is heel strikt in het mee brengen van spullen dus het moest allemaal in een doorzichtige tas mee. Eenmaal in de Expo aangekomen mezelf omgekleed als Stitch. Katja als Lilo en we waren klaar om te gaan. Wat wel even wennen was waren mijn schoenen. Ik had besloten om de 5 km niet op schoenen te lopen maar op pantoffels omdat dat leuker stond onder mijn Stitch outfit. Klaar dus nu spullen afgeven en op naar het startvak. Daar stonden we dan om 7 uur bijna helemaal vooraan. Het was een gezellige boel met veel mensen die verkleed waren. De ene van top tot teen de andere had alleen in kleine details aangegeven welk karakter ze wilden uitbeelden. Jammer alleen dat tijdens het wachten er eigenlijk niks gebeurde. Er werden wat filmpjes op een groot scherm vertoont van aankomende of net nieuwe Disney films maar dat was het. Wel leuke gesprekken heb je in het startvak. Iedereen bekijkt en bewonderd elkaars outfit. Bij ons waren een stel Engelse dames die vroegen op ik mijn pantoffels had aangepast zodat mijn schoenen erin konden. Nee dit was niet het geval ik ging gewoon op blote voeten mijn pantoffels in om zo de 5 km te lopen. Pas een kleine 20 minuten van te voren gingen we vanuit ons startvak verplaatsen naar het echte start vak dat vlak voor het podium lag. Hier aangekomen kwam eerst nog even de directeur een praatje doen en mochten we onder leiding van een paar gasten een warming up doen en toen was het zo ver… de eerste mochten van start. Zoals vorig jaar waren dit ook de rolstoelers die als eerste mochten vertrekken. Niet lang daarna werd er ook voor ons af geteld en mochten we beginnen aan onze 5 km. Met een super mooie rode skyline van de ondergaande zon mochten we via Disney Village naar het Disney hotel lopen om vervolgens af te slaan naar Walt Disney studio’s. In de Disney Village stonden veel mensen om ons aan te moedigen. Ook stond er heel veel personeel langs de kanten die ons toe schreeuwden. We hadden ongeveer 5 karakter stops waar we ook allemaal bij in de rij hebben gestaan om een foto te maken.

Het is jammer dat de 5 km eigenlijk zo voorbij zijn. Finish in de Studio’s is wel echt super leuk op het pleintje bij Stitch the movie en bij de Tower of Terror. We hebben deze 5 km in 30 minuten gelopen maar eigenlijk zijn we 1 uur en 17 minuten onderweg geweest maar de tijd om de 5 km af te leggen was 30 minuten de rest van de tijd is het foto’s maken en met de Disney karakters op de foto. Daar was hij dan onze eerste medaille. Hij is groot en zwaar. Nog even wat foto’s bij de finish, wat drinken, eten en terug naar de Expo. Nu vragen jullie natuurlijk af… in die onesie op je pantoffels hoe ging dat? Nou ik kan jullie vertellen in een onesie hardlopen is erg warm en op pantoffels lopen gaat wel alleen je voelt alles. Zo waren er langs een stuk asfalt wat kleine steentjes op de weg en die voelde ik allemaal maar ik zou het zo nog een keer doen! Bij de Expo omkleden en op naar het hotel want de wekker zou om half 5 weer gaan voor de volgende race de 10 km. Rond 12 uur lagen we uitgeteld van de reis, het rondlopen en onze eerste race voldaan in ons bed tijd om te slapen.

Race 2/3 10km 36km Challenge

Oei… nu al de wekker. Benen voelden goed. Het was gister ook maar 5 km alleen die 5 uurtjes slaap waren wel wat weinig. Maar vol goede moed ontbijten, inpakken en weer onderweg naar Disney. Om half 7 stonden we omgekleed en wel weer in de Expo. Tas weer afgeven en hup naar het startvak. Helaas mochten we daar niet heen vanwege mijn outfit. De 10 km zouden we als Bert en Mary Poppins lopen. Ik had hiervoor ook een wandelstok aangeschaft. Deze mocht wel door de controle maar mocht er niet mee gaan hardlopen. Dus weer terug en deze in de Expo afgeven. Nu mochten we wel naar het start vak. Het was deze ochtend behoorlijk fris. Gelukkig hadden zowel Katja als ik een poncho om ons een beetje warm te houden. We stonden weer op dezelfde plek als bij de 5 km en ook bij deze run mochten we in het eerste startvak vertrekken. Nu kregen we een korte presentatie van Paula Radcliffe en was er heel leuk een warming up samen met pijn en paniek uit de film Hercules. Nadat de rolstoelers vertrokken waren mochten we aan onze 10 km beginnen. Door beidde parken en op plekken achter de schermen van Disney waar je normaal nooit zou komen.
Wat ook bijzonder is om te lopen is over main street richting het kasteel. Ditmaal waren er ongeveer 10 karakter stops en ook deze hebben we allemaal gedaan. Welke karakters kom je dan zoal tegen? Op deze run waren dat Anastasia en Drizella (De stiefzusters van Assepoester), Mad Hatter en March Hare (Alice in Wonderland), Bruine Beer en Rein Vos (de twee die altijd broer konijn willen vangen) en King Louie (de aap uit Jungle Book).

De finish is elke keer hetzelfde dus ook hier komen we over de tram tour naar de set van de Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular waar we over het gedeelte lopen waar de stuntshow wordt uitgevoerd. Dan langs de Rock and Rollercoaster en Armageddon om zo op het plein te finishen en weer onze medaille in ontvangst te nemen. Race twee was hiermee ook voltooid! Wat echt super leuk is als je verkleed gaat, is dat je van zoveel mensen heel veel positieve reacties krijgt. Wat je ook merkt, is hoe verder de afstand hoe meer mensen zich makkelijker gaan kleden. Ik liep dit keer in een witte lange broek en een jasje aan. Moet zeggen dat dit voor de 10 km best een warme outfit was. Ook Katja liep in een rok en een overhemd en vond het best wel apart om zo een 10 km hardlopend te voltooien. Ondanks dit hebben we er net iets langer dan 1 uur over gedaan. Als je alle stops en foto momenten erbij op telt kwamen we uit op precies 2 uur en 18 seconden.

Nu was het tijd om naar het hotel terug te gaan even douchen en omkleden en het plan was om toen weer terug naar Disneyland te gaan om een dagje in een van de parken te verblijven. Echter, was het zo ontzettend druk en we hadden nog geen kaartjes en hebben besloten dit te laten schieten vanwege de drukte. We zijn dus maar een rondje in de Disney Village gaan doen om vervolgens naar het winkelcentrum te gaan. Hier heerlijk rondgelopen. Helaas kreeg ik wat last van mijn achillespees en dus zijn we maar naar het hotel gegaan om hier nog even te relaxen en onze benen wat rust te geven. Daarna zijn we vroeg wat gaan eten bij Bufallo Grill waar we onze traditie van vorig jaar in ere wilden houden hebben we gekozen voor de T-Bone steak en Katja voor een heerlijke Entrecote. Om 9 uur lagen we in bed zodat we toch wat meer uurtjes konden slapen voordat we onze laatste race zouden beginnen de halve marathon.


Race 3/3 Halve Marathon (21,1km) 36km Challenge

Jawel ook deze dag ging de wekker weer veel te vroeg. Om half 5 stonden we weer naast ons bed. Eerste wat we dit keer deden was eventjes naar buiten kijken om te zien wat het weer deed. Ze hadden namelijk slecht weer voorspeld met aardige omweersbuien. Vooralsnog zag het er buiten rustig uit. Wel waren er al aardig wat donkere wolken te zien en aan de grond te zien had het al aardig geregend vannacht. Maar we hadden er al twee opzitten en aan het weer konden we toch niks veranderen dus weer hup op naar Disney. Dit keer met iets wat vermoeide benen. De outfits voor vandaag waren wat functioneler dan de afgelopen dagen. Katja in een Minnie Mouse jurkje en ik als Mickey Mouse. Inclusief de oortjes natuurlijk. Eenmaal buiten kwamen we er helaas achter dat het al een beetje aan het regenen was maar dat de temperatuur behoorlijk warm was 19 graden. Eenmaal bij de Expo weer hetzelfde als de andere dagen outfit in orde maken spullen afgeven en op naar de start. Weer op tijd aanwezig dus we mochten weer in de eerste wave van start. Helaas was het tijdens het wachten wel wat minder prettig dat de afgelopen twee keer omdat het nu zo nu en dan regende. Niet veel maar je werd er wel nat van. Nu was het de beurt aan weer een soort van directeur van Disney om ons te vermaken. Maar dit liep een beetje uit. Om 7 uur kwamen Cruella de Vil samen met twee mannen het podium nog op om ons op te warmen voor de start. Het startsein voor de eerste wave de rolstoelers ging om kwart over 7 pas van start. Gelukkig mochten we snel daarna ook aan onze halve marathon beginnen. Ondanks dat het regende waren er nog aardig wat supporters op de been om ons aan te moedigen. Wel was het oppassen geblazen met lopen want op sommige plekken kon het best wel glad zijn. Heb verschillende verhalen gehoord en ook zelf mensen gezien die onderuit gingen omdat ze te snel wilden stoppen. Gelukkig is bij ons goed gegaan. Op de oortjes na… door de wat hardere wind waren Katja haar Minnie Mouse oortjes na 500m al vertrokken en zo overlopen dat ze niet terug te vinden waren. Ook deze race hebben we weer aardig wat karakters gezien en mee op de foto geweest. Vooral bij de Darth Vader hadden we mazzel. Ze zeiden dat hij weg zou gaan… maar na dat de minuut verstrekken was stond hij er nog steeds. We waren vervolgens de laatste die met hem op de foto mochten voordat er een ander karakter kwam. Welke karatkers hebben we nog meer gezien op deze run buiten Darth Vader waren: Pijn, Paniek en Hades (Hercules), Maleficent (Doornroosje), de Boze Koningin (Sneeuwwitje), Doctor Facilier (The Princess and the Frog), 
Shan Yu (Mulan) en nog een aantal andere.

Wat ik wel super goed vond aan deze halve marathon was dat er heel veel drink posten aanwezig waren. Eenmaal buiten het park na 8 km was het wel een beetje saai. Er waren dan wel wat bandjes en cheerleaders enzo die langs de kant stonden maar echt een Disney uitstraling hadden ze niet. Had iets meer Disney verwacht. Doe een leuke Disney outfit aan en speel Disney liedjes. Toen we eenmaal om het meer waren en weer terug bij het Disney hotel Santa Fe waren werd het weer een stuk drukker met mensen. Via de Disney hotels Santa Fe en Cheyenne richting Lac Buena Vista om hierom heen te lopen langs de hotels Disney’s Sequoia Lodge en Disney’s Newport Bay Club. Vervolgens langs de Expo Disney Village in waar het inmiddels vol stond met mensen. Nog even voor het Disney Hotel langs om vervolgens over het decor van de stuntshow richting de finish te gaan. Door de regen en de wind zat ook de halve marathon erop en kregen we onze wel verdiende medaille. Ik denk dat we bij deze halve marathon zo een 10 fotostops hadden voor ons zelf en met karakters. We hebben de halve marathon sneller gelopen dan vorig jaar toen deden we er 3 uur over nu hebben we hem inclusief alle stops er 2 uur en 46 minuten over gedaan. Volgens mijn horloge hebben we er 2 uur en 10 minuten over gelopen. Nou moet ik wel zeggen dat je deze runs totaal niet voor de tijd moet doen want als je hier een persoonlijk record loop mis je volgens mij heel veel van al het leuks wat deze runs te bieden hebben! Wat wel jammer was dat we na de finish Mickey hebben gemist deze scheen op een podium te staan maar ik denk dat hij op het moment dat we binnen kwamen net even pauze had. De karakters moeten om de zoveel minuten wisselen omdat ze helaas niet de hele tijd in dat pak mogen zitten. Na alle gatorade en water ingeslagen te hebben met handen vol ook nog een Disney box kregen moesten de mensen die de warmhoud folie uitdeelden mij even helpen om dat ding om me heen te krijgen. Na alle runs kon je voor de Studio’s nog even met je net gehaalde medaille op de foto. Wel jammer vorig jaar stonden er super leuke borden waar je voor kon staan om een foto te maken die miste ik wel dit jaar. Terug bij de Expo moesten we door een speciale ingang naar binnen want ja we misten nog twee medailles. De 31 km challenge medaille en de 36 km challenge medaille kregen we uiteindelijk om gehangen en met veel gekletter nog even snel even met de drie medailles op de foto. We hadden de andere twee ook meegenomen maar die zaten in onze tas en konden we er helaas nog niet bij doen. Daarna in de Expo zelf nog maar even foto’s gemaakt met onze vijf medailles.

Helaas zat het weekeinde er toen voor ons alweer op en rond een uurtje of 12 reden we moe maar voldaan weer terug naar de Kwakel. Het was een magisch weekeinde! Vermoeiend maar we zijn beidde super trots dat we dit gedaan hebben 36 km hardlopen in een weekeinde in drie verschillende races… op naar volgend jaar!! Ik wil iedereen die ons afgelopen weekeinde gevolgd heeft bedankt voor alle likes en alle support die we van jullie hebben gekregen!! Super bedankt allemaal!!

Relive van 5 km
Relive van de 10 km
Relive van de Halve Marathon