Run for Kika Lente Fit

Run for Kika Lente Fit

22 maart 2021 Uit Door Sander Tuinhof

💜🧡💜 Mocht je nou denken van hey wat een leuk verhaal ik wil nog wel een donatie doen… Dat kan door op de volgende link te klikken…. een symbolisch bedrag van €2,10 zou leuk zijn (meer mag natuurlijk altijd).
💜🧡💜 https://www.runforkika.nl/sander-tuinhof-run-for-kika-lente-fit 💜🧡💜

16 maart
Het was dinsdag de dag voor dat ik het instragram account voor KiKa zou overnemen. In mijn hoofd had ik iets zitten dat ik iets speciaals voor KiKa wilde gaan doen maar had eigenlijk nog geen idee wat? Hardlopen… 21 km in 10 dagen om lente fit te worden voor Kika. Mijn eerste idee was dat ik naar KiKa in Amstelveen zou lopen dat was namelijk heen en terug vanaf mijn huis precies 21 km. Echter, was KiKa in 2019 al verhuisd naar het Stadionplein in Amsterdam. Nieuwe route… 14 km als ik naar KiKa wil lopen… dat is geen 21 km. Andere route… wat nou als ik van mijn huis via een omweg (langs de Amstel) naar mijn ouders in Amstelveen loop en vanaf daar richting het Olympisch stadion ga? Yes dat wordt met een stukje door het Amsterdamse bos heen precies 21 km! Toch is 21 km wel leuk maar niet speciaal tevens was de zondag dat ik hem zou gaan lopen mijn 80ste hardloopdag (runstreak) van dit jaar. We gaan dat vieren met ballonnen. Dus uiteindelijk werd mijn doel…. Zondag 21 maart… 21 km naar het hoofdkantoor van KiKa lopen. Starten om 12:21 uur met paarse en oranje ballonnen aan mij vast gebonden!

17 maart
Ik nam het account van KiKa op instagram over… en ik ging bekend maken dat ik inderdaad op 21 maart, 21 km ging doen startend om 12:21 met paarse en oranje ballonnen en wie wilde mij sponsoren met natuurlijk het leuke bedrag €2,10. Hier onder nog even de filmpjes van de overname van het KiKa account.

Nu was het regelen geblazen want hoe krijg ik dit allemaal voor elkaar… de ballonnen? Wie lopen er een stukje met mij mee? Hoe kom ik weer terug vanaf het Olympisch stadion? Dus eerst maar is een belletje plegen naar Ballonnenservice.nl in Aalsmeer. Die wilde de ballonnen wel sponsoren dus kon ik zaterdag daar de ballonnen gevuld met helium ophalen. (Dank jullie wel!) Vervoer zou door mijn vriendin geregeld worden die achter mij aan zou rijden met de auto. Halverwege kwam ik bij mijn ouders langs dus daar kon ik mooi een soort van drinkpost in richten.

20 maart
In de ochtend stap ik samen met mijn vriendin in de auto om de ballonnen op te halen. 6 grote ballonnen met helium. Ik probeer ze even achter mij te houden. Volgende vraag… hoe krijg ik die ballonnen mee? Hoe kan ik de ballonnen koppelen aan mijzelf? De SPIbelt die ik heb liggen bied uitkomst. Ik kan de draadjes hieraan vast maken zonder dat mijn shirt omhoog vliegt dat ik er last van heb of dat ik de ballonnen ga verliezen.

Zaterdag middag nog maar is een rondje doen in korte broek en shirt om te kijken wat de temperatuur is en wat ik morgen aan moet. Het was heerlijk weer… licht windje en de temperatuur was goed genoeg om in korte broek en shirt te lopen. De test met de live track van Garmin was ook geslaagd en via een link kon ik morgen dus gevolgd worden zodat mensen precies konden zien waar ik liep.

21 maart
Vandaag is het zo ver… ik mag de 21 km gaan lopen. Stiekem ben ik best een beetje zenuwachtig… Wie kom ik onderweg allemaal tegen? Wat gaan de ballonnen doen? Blijven ze echt wel vast zitten zoals ik heb bedacht?

Uiteindelijk hoor ik dat verschillende mensen met mij mee gaan. Zelfs deze ochtend krijg ik nog een berichtje van mijn nichtje van 5 jaar of ze ook mee mag het eerste stuk… Natuurlijk mag dat! Alleen rennen zou een beetje te snel gaan voor haar dus ze wilde op haar skates mee. Geen probleem natuurlijk! Ook Rene en Saskia zouden mij vanaf de start de eerste 3 km begeleiden. Halverwege zou mijn vader een stukje mee lopen vanaf de Nesserlaan naar hun eigen huis. De laatste die mee liep dat was Marina het zusje van mijn vriendin ze wilde de laatste 2 kilometer met mij mee lopen. Wat ik toen nog niet wist was dat mijn naamgenoot Sander ook met mij de hele 21 km zou mee fietsen!

Het was inmiddels 11 uur en ik kreeg al berichtjes waar ben je straks te volgen? Snel maar even een berichtje op social gooien met de link waar ik te volgen was dan was dat in ieder geval gedaan. Nog even wat eten en dan omkleden en alle ballonnen vast koppelen aan mij.

12 uur ik begin al te ijsberen in huis… heb ik alles gecheckt? Weet iedereen hoe laat en waar ik ben? Heb ik alles in de tassen gedaan die mijn vriendin meeneemt? Mijn vriendin stelt mij gerust en adviseert om lekker naar buiten te gaan. Ik doe mij SPIbelt met de ballonnen om… de laatste slingerende touwtjes worden door mijn vriendin nog even vakkundig weggewerkt en geknipt en hup naar buiten. Iets meer zenuwen nu ik buiten ben…. de wind! Hier had ik geen rekening mee gehouden. Althans niet met zoveel wind! De ballonnen en wind de eerste stap buiten en ik heb meteen de ballonnen in mijn gezicht hangen. Oeps…. Hoe staat de wind de rest van het parcours? Noorden wind… en ik loop zo goed als de hele route naar het noorden. Dus als het goed is blijven de ballonnen dus achter mij.

Op het dorpsplein in de Kwakel staan de eerste al te wachten op mij. Ik maak kennis met Saskia en Rene. Mijn nichtje en mijn zus staan op de skates al klaar. Ook hier komt nu Sander aangereden op zijn fiets om mij te informeren dat hij de hele route met mij mee rijdt. We maken een paar foto’s en ik stel om kwart over 12 mijn horloge op de juiste koers in. Dat was achteraf niet slim want nu zegt Garmin dat ik om 12:15 ben begonnen i.p.v. om 12:21… Achja!

Het is 12:21 en we gaan er vandoor! We worden door mijn vriendin, Coen en de hond Bauke uitgezwaaid! Na 500m hebben we de eerste supporter al Danielle staat langs de kant om ons succes te wensen en een filmpje te maken (zie onder deze tekst). Mijn nichtje skate als een gek voor ons uit… die had een iets hoger tempo dan ons. Langzaam komen we in een rustig tempo te lopen… De eerst kilometer doen we in 6 minuten… lekker even warm lopen. Na anderhalve kilometer nemen we afscheid van mijn nichtje en zusje en die gaan op hun skates weer terug naar huis. We gaan verder met zijn vieren. Anderhalve kilometer en veel geklets later zijn we zo bij het rechthuis in Uithoorn waar Rene en Saskia afscheid van mij nemen.

Mijn vriendin kwam nog even aanrijden met de auto om nog een foto te maken voor ik mijn weg vervolgde samen met Sander op de fiets. Het oude centrum van Uithoorn door richting de Amstel. De eerste 5 kilometer ging goed. Ik werd uit de wind gehouden door de huizen en bedrijven welke aan mijn linkerkant zaten. Na 5 kilometer gingen we de polder in langs de Amstel. Hier werd de wind wat vervelender en wilde zelfs de ballonnen mij meenemen op een frisse duik in de Amstel. Met nog 16 kilometer te gaan vond ik dat niet zo een heel goed idee. Op het filmpje is goed te zien dat de ballonnen niet netjes achter mij hingen maar horizontaal door de wind naar de Amstel werden geblazen.

De volgende 5 km waren met de wind denk ik wel de lastigste die ik gehad heb. Gelukkig liep ik in een heerlijk tempo en ondertussen kletsend kwam ik deze kilometers ook wel door. Onderweg nog veel duimpjes gehad van voorbij rijdende auto’s en fietsers. Er kwamen zelfs nog even twee jongens op de fiets naast mij rijden om te vragen wat ik voor KiKa aan het doen was. Dit omdat ze bezig waren met trainen voor de triatlon voor KiKa welke op 27 juni in West-Friesland wordt gehouden. Kilometer 10 ingaande ging ik de Nesserlaan op. Ergens bij kilometer 11 ontmoet ik mijn vader die op mij staat te wachten om een kleine 2 kilometer mee te rennen. Bij het afslaan vanaf de Nesselaan het fietspad op naar Middenhoven staan ook mijn moeder en mijn vriendin ons op te wachten. Ik krijg wat te drinken een paar foto’s en ik vervolg mijn weg weer. Hier op het fietspad kom ik nog in aanraking met een hele gezellige Engelse bulldog. Als deze hond mij aan ziet komen gaan zijn ogen open en komt hij op ons af gelopen. Niet voor ons als hardlopen? Ook niet voor de fiets… nee hij wilt zo klein als hij is de ballonnen hebben. De eigenaar pakt de teleurgesteld hond vast en we lopen verder. Mijn vader vind het goed zo en een paar kinderen die aan het spelen zijn roepen nog wat aanmoedigingen.

Aangekomen bij Middenhoven gaan pakken we het fietspad langs de nieuwe tramlijn 25 naar de Bovenkerkerweg. Hier gaan we onder de Benelux baan door richting het oude dorp in Amstelveen via de Handweg. De wind is hier een stuk prettiger tussen alle huizen. In het oude dorp bij restaurant aan de Poel wordt het even spannend. Het fietspad (Kazernepad richting Amsterdam) blijkt dichtgegooid te zijn met borden. Er lopen wat mensen op het spoor naast het fietspad. Echter, de borden staan niet zo dicht op elkaar dat we er niet langs kunnen. We nemen de gok en gaan er tussen door. 200 meter gaat het goed en dan toch weer een heleboel borden. We kunnen niet zien of we er langs kunnen en besluiten de omleidingsborden te volgen het Oude Dorp in. Hier was een van de restaurants buiten zijn eten aan het voorbereiden en verkopen. Ik zat inmiddels op 15 kilometer en de geur van eten liet mij trek krijgen. Helaas moesten we verder want ja 21 kilometer en geen 15. Via het Oude Dorp konden we weer op het Kazernepad komen. Gelukkig viel de omleiding mee en hoefde ik geen totaal andere route te kiezen. We steken de A9 over waar ze druk bezig zijn om deze te verbreden. Het fietspad was gelukkig niet al te druk en we hadden er een lekker tempo in. Tot bij 17,5 kilometer iemand achter mij heel hard mijn naam aan het roepen is… Sander Sander Sander Sander!! Hijgend komt er een blond meisje als een gek achter mij aan rennen. Ik verminder mijn vaart en zie het zusje van mijn vriendin aan komen rennen. Ik verbaasd aan haar vragen wat doe je hier? Ze verteld me “Ja, ik zou toch de laatste 2 kilometer met je mee rennen?” Ik zo “Ja dat klopt… maar vanaf hier moet je nog 3,5 kilometer….”. Oeps een stukje te vroeg. Ik had haar namelijk pas bij de Bosbaan verwacht. Tempo dus maar iets naar beneden zodat ze de laatste 3 kilometer met mij mee kon lopen.

We lopen het bos in een klein stukje langs de Bosbaan waar iemand met een KiKa shirt heel hard staat te juichen! (dank je wel daar nog voor mocht je dit lezen) en via restaurant de Bosbaan en de jachthaven weg via het fietspad naar het nieuwe Olympic hotel aan het Ijsbaanpad. Nog even die leuke heuvel over voor het hotel om zo bij het Olympisch stadion uit te komen. Het kantoor van KiKa ligt aan de andere kant dus nog een halve ronde om het Olympisch stadion heen om uiteindelijk voor het KiKa kantoor te finishen!! Hier staan ook mijn schoonouders en mijn vriendin ons op te wachten! We maken nog wat foto’s en kom erachter dat ik in 2 uur en 3 minuten deze 21,35 kilometer heb weten te volbrengen. De ballonnen ontkoppelen we… en hangen we aan de gevel bij KiKa zodat de medewerkers van KiKa maandag ochtend met ballonnen worden binnen gehaald op hun werk!

Het was een super leuke run om te doen… en we zijn pas op de eerste dag van de Lente Fit challenge van KiKa om in 10 dagen 21 kilometer te lopen/wandelen! Dus mocht je na dit gelezen te hebben denken van… in 9 dagen red ik het nog makkelijk om 21 kilometer bij elkaar te wandelen of te rennen…. schrijf je dan nog even hier in… Runforkika.nl

Voor degene die het leuk vinden… hier is de hele route terug te vinden met alle tijden… Run for Kika #80 #RunSander

💜🧡💜 Dan ga ik natuurlijk nog even jullie allemaal bedanken die allemaal mij gesponsord hebben!! Super bedankt namens mij en namens KiKa!! 💜🧡💜 Bedankt voor alle aanmoedigingen via social media en of mij onderweg heeft aangemoedigd! 🧡💜🧡 Ook Ballonnenservice.nl super bedankt voor de ballonnen! 🧡💜🧡 Dan nog een bedankje naar Ivy (mijn nichtje van 5 jaar) en Esther (mijn zusje) dat jullie mee hebben geskate! 🧡💜🧡 Saskia en Rene super bedankt voor de support de eerste 3 kilometer.💜🧡💜 Mijn ouders, mijn vader voor het meelopen en mijn moeder voor het aanmoedigen! 💜🧡💜 Marina (het zusje van mijn vriendin) dank je wel dat je ondanks dat je maar 2 kilometer wilde het toch 3,5 km hebt volgehouden! 💜🧡💜 Sander (mijn naamgenoot en goede vriend) dank je wel dat je de 21 kilometer met mij hebt mee gefietst! 💜🧡💜 Katja (mijn vriendin) dank je wel voor alles!! Het eten, drinken onderweg, je steun van te voren, de warme kleding, het vervoer, de foto’s en filmpjes en niet te vergeten het ijsje achteraf bij DaVinci op het stadionplein! 💜🧡💜