Run2Day Clinic Robert Lathouwers

Run2Day Clinic Robert Lathouwers

4 juli 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Clinics bij wonen blijft gewoon super leuk om te doen. Dit keer was het ter gelegenheid van de voorbereiding op de Dam tot Damloop in september. Hiervoor heeft Run2Day drie clinics met niemand minder dat Robert Lathouwers geregeld. De tweede was afgelopen donderdag bij de flagshipstore van Run2Day in Amsterdam. De Dam tot Damloop die ik trouwens niet ga lopen (Ik zit dat weekend in Disneyland Parijs voor de 36k challenge) maar ter voorbereiding doe ik deze gratis clinics mee voor extra informatie en omdat het gewoon altijd gezellig is.

Enige nadeel voor mij is altijd het parkeren daar. Dus met de auto naar Amstelveen en vanaf daar verder met het ov. Ik dacht altijd dat naar dit soort clinics alleen mensen van in de buurt kwamen, maar Nathalie ook een Asics frontrunner was zelfs uit Vlissingen gekomen en Utrecht en Amersfoort waren ook van de partij. Dus een goede opkomst met een mannetje of 20/30.

Aangekomen in de winkel even omkleden en we mochten dit keer de nieuwe Asics Kayano 26 aantrekken om deze te testen. Mooie schoenen de dames hadden een roze en wij heren kregen de blauwe met wat felle kleurtjes.

Robert stelt zichzelf altijd even voor en omdat dit de tweede clinic was nog even terug komen op de vorige voordat we de winkel uitrennen en naar het Vondelpark gaan. Stukje inlopen voor we stoppen bij het kinderbadje voor wat rek en strek oefeningen. Dynamisch rekken wordt even uitgelegd aan de hand van heel erg veel voorbeelden. 45 min verder en we zijn klaar met het rekken en strekken en we zijn weer een stuk wijzer. Van boven naar beneden zodat je niks kan vergeten. Superman crunches, starfish crunches. Robert is net op vakantie geweest dus misschien dat daar alle spannende oefeningen vandaan kwamen. Bij het kinderbadje doen we nog wat oefeningen om de nadruk te leggen op het niet landen op je hak omdat dit allemaal afremt.

Nu was het tijd om het echte werk te laten beginnen. Gelukkig viel het mee. Interval op iets sneller dan je 5 kilometer tempo in rondjes van ongeveer 550 meter. Dit allemaal met een minuut pauze en dan zes keer. De eerste twee ging goed… liep op 80% omdat ik nog niet helemaal hersteld ben van mijn 22km trailrun van afgelopen zondag in Maasduinen met 30 graden. Echter bij de derde komen toch de pijntjes in me boven been en ga ik verder op 50%. De vierde sla ik over om wat meer te rekken en strekken. Daarna op iets rustiger tempo toch de andere twee meegelopen. Zolang ik de bochten niet te scherp nam ging het prima.

Hierna nog even uitlopen en terug naar de winkel waar Run2Day aardig wat drankjes en fruit klaar had staan. Even gezellig na kletsen met iedereen en om 10 uur moesten we toch echt de winkel uit. Run2day, Asics en Robert super bedankt voor deze clinic op naar de derde clinic welke op donderdag 12 september is welke ook door Robert gegeven zal worden.

Foto’s van Run2Day and myself!