Saucony x Runnersworld Amsterdamse Bos Strava Challenge

Saucony x Runnersworld Amsterdamse Bos Strava Challenge

14 november 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Een Strava challenge, eigenlijk heb ik er nooit echt naar gekeken tot vandaag. Saucony had in samenwerking met Runnersworld Amsterdamse bos een Strave challange opgezet. Dus ik had me ervoor aangemeld om is te kijken wat het is en wat we zouden doen. Ik ben altijd wel in voor nieuwe dingen.

Zo stonden we dus om 10 over 6 bij Bas Stigter in de Runnersworld Amsterdamse bos. We werden welkom geheten en we kregen meteen de vraag willen jullie op de Saucony’s lopen? Tuurlijk waarom niet… Dus ik kreeg de Saucony Triumph 17 aangemeten om deze avond te testen. Ook kregen we van Saucony een leuk tshirt met de tekst “If it’s not on STRAVA it didn’t happen”. Nadat iedereen zich had omgekleed en klaar was kregen we nog een kleine uitleg over de schoen en over het merk Saucony. Zo weet ik nu dat het logo van Saucony komt van een rivier in Boston waar de fabriek van Saucony stond. Ook kregen we nog te horen hoe de Strava Challenge werkt. Na dit allemaal gingen we de deur uit voor een korte warming up.

Bij het begin van het segment was nog even de vraag welke kant moeten we op lopen. Dus dat werd nog even uitgezocht maar eerst nog even een paar loopscholings oefeningen om een beetje warm te worden om zometeen zo snel als mogelijk het Strava segment te kunnen lopen. Na de loop scholing hebben we nog even met de groep het segment verkend. Van de eerste brug naar de derde brug. Gewoon in rustig tempo en hierna in een rustig tempo weer terug naar de start. Bij de start gingen we om de 10 seconden weg.

Vanavond was Bas (hoe kan het ook anders) de snelste op dit segment met een tijd van 2:59. Mijn tijd over deze net iets meer dan een kilometer was vanavond 3:40. Misschien binnenkort nog maar is kijken of ik nog sneller kan, het was vanavond wel perfect hardloop weer.

Na dat iedereen de challenge gedaan had en weer een beetje op adem was gekomen zijn we met z’n allen in een rustig tempo via de Uilenstede Campus terug naar de winkel gelopen. Hier stond het drinken al klaar en ging iedereen uitgebreid de challege bekijken om te kijken hoe iedereen gelopen had.

Saucony en Runnersworld super bedankt voor deze leuke en vooral gezellig avond! Tot de volgende keer!