Shokz Openrunner Pro

Shokz Openrunner Pro

25 maart 2022 Uit Door Sander Tuinhof

Super gaaf… van Shokz kreeg ik een berichtje dat ik was uitgekozen om de Shokz Openrunner Pro de mogen uit testen. Shokz? Ja afgelopen december heeft AfterShokz zijn naam gewijzigd naar Shokz.

Afgelopen week kreeg ik de Openrunner Pro binnen en was natuurlijk meteen heel nieuwschierig. Wat zijn de wijzigingen? Hoe zit deze? Is hij veel veranderd?

Om te beginnen wat krijgen we allemaal?

De Shokz Openrunner Pro komt in een klein doosje. Als we deze openmaken zien we een soort van tasje liggen. Onder het tasje zitten nog wat boekjes en een registratie kaart met het serienummer erop. In het tasje zelf zit de Openrunner Pro en een oplaadkabeltje heel netjes verpakt.

Het uiterlijk. Zoals je kan zien op onderstaande foto is hier eigenlijk niet heel veel veranderd. De naam is veranderd op de zijkant van AfterShokz naar Shokz. Verder zijn de bone conduction een paar milimeter groter en zitten er op beide kanten van de bone condction twee soort van speakers. Ook is de loopt de nieuwe Openrunner aan de achterkant iets schuiner af en zit de aansluiting van het oplaadsnoer nu schuin. Het gewicht is niet veranderd beidde zijn 26 gram. Verder als je hem opzet verschilt hij niet met de vorige versie en ook tijdens het hardlopen of sporten blijft hij goed op zijn plek zitten. Wat verder nog opvalt zijn de twee gaatjes aan de rechterkant deze zijn voor de Dual Noise-Canceling Microphone. Hierdoor wordt het buitengeluid beter weggefiltererd en is jouw stem beter te horen aan de andere kant.

Meteen maar is aanzetten en verbinden met de telefoon. Dit gaat super snel en makkelijk. Je houdt de aan knop een tijdje ingedrukt tot het lampje aan de zijkant rood/blauw gaat knipperen en je kan hem direct selecteren in je telefoon. De koppeling is gemaakt wat kunnen we er nog meer mee?

Allereerst valt meteen het geluid op als je hem aanzet. Het geluid is een stuk voller en helderder vergeleken met de vorige versie. Een hele verbetering. Je kan natuurlijk nog steeds onderop met de knopjes harder en zachter zetten. Het knopje aan de zijkant heeft de volgende functies:

Muziek afspelen / pauzeren
Klik één keer
Dubbelklik tijdens het afspelen van muziek
Volgend liedje
Driemaal klikken terwijl muziek wordt afgespeeld
Vorig liedje
Beantwoord oproep
Klik één keer
Ophangen
Klik één keer
Oproep weigeren
Houdt de knop 2 seconden ingedrukt
Laatste oproep terug bellen
Wanneer de muziek is gepauzeerd druk je 2 maal op deze knop
Microfoon aan of uit zetten?
Dit doe je door + en – twee seconden in te houden. Je hoort dan “Dempen aan” of ” Dempen uit”

Verder zit er voor de Openrunner Pro nu ook een App in. De Shokz app is zowel in de App store als op Google Play makkelijk te downloaden en te installeren. Wat kan je dan allemaal met de app?

Allereerst zit er een denk ik hele goede functie in dat heet EQ-Standen. Hiermee kan je de koptelefoon op “Standaard” of “Stemgeluid” zetten. Ideaal voor als je tijdens het hardlopen bijvoorbeeld audiobooks of podcasts luistert. Verder kan je zien in de App voor hoeveel procent batterij je nog hebt. Ook het veranderen van nummer en het harder en zachter zetten zit in de app. Wat ook nieuw is, is het multi paring gedeelte. Hiermee kan je bijvoorbeeld je laptop en telefoon koppelen en snel wisselen van je telefoon of laptop. Ben je bijvoorbeeld met teams op je laptop aan het werk en heb je hier muziek op staan en je wordt op je telefoon gebeld kan je makkelijk via de app switchen van je laptop naar je telefoon.

Wat is er nog meer anders? Het opladen kan nu supersnel! Dankzij de nieuwe Quick Charge-functie laad je je OpenRun-hoofdtelefoon binnen 10 minuten op voor een batterijduur van maximaal 1,5 uur. Als je koptelefoon helemaal is opgeladen kan hij zelfs 8 tot 10 uur meegaan.

Een IP55-classificatie die stof en vocht doorstaat, zodat ze duurzaam genoeg zijn om regenachtige runs, zweterige ritten of andere ruige omstandigheden te weerstaan.

Extra tip! Wat ik trouwens zelf een hele leuke feature vind is de dubbele audio. Als je naar je bluetooth instellingen gaat en naar geavanceerd gaat kan je hier de dubbele audio aanzetten. Wat houdt dit in? Nu kan je twee koptelefoons verbinden met je telefoon en samen met je hardloop maatje naar de zelfde muziek luisteren.

Al met al ben ik super blij met deze nieuwe Openrunner Pro van Shokz. Er zitten best wel veel verbeteringen in welke zeker de moeite waard zijn vergeleken met het vorige model.