Social Run Soep Aalsmeer

Social Run Soep Aalsmeer

2 maart 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Zaterdag ochtend om 10 uur staat er een social run gepland bij Soep Aalsmeer. Deze loop kwam ik toevallig tegen op Facebook en aangezien het 10 minuten bij ons vandaan is leek het ons gezellig om is een keer mee te lopen.

Iets voor 10 uur kwamen we aan bij Soep Aalsmeer een klein winkeltje aan de Machineweg 35. Voor de winkel stonden al aardig wat mensen wat rek en strek oefeningen te doen. Eenmaal binnen even contact gelegd met degene wie het organiseerde. Danielle is de naam. Zij legt ons uit dat ze deze vegetarische soep winkel heeft en de kleinste en leukste soep winkel is. Verder houdt ze van hardlopen en dat is de reden dat er af en toe een run georganiseerd wordt. Onder de naam Soep Aalsmeer Running team doen ze ook aan verschillende hardloop wedstrijden mee.

Er staat een lekker muziekje op buiten de winkel en iedereen is zich aan het warm maken want ondanks de zon heerlijk schijnt is de wind nog best fris. Naast de winkel een klein beetje uit de wind verzamelen we om even een snelle warming up te doen. Er zijn twee mogelijkheden. De 5 km of de 7 km. Wij gaan voor de 5 km. Vanaf de winkel lopen we langs via de Hogedijk richting Aalsmeer centrum. Een pad wat vol gaten en plassen ligt. Eigenlijk was dit meer een trail/obstakel run… gelukkig komt iedereen er goed doorheen. Langs de Atletiek vereniging Aalsmeer lopen we richting de Ophelialaan. Hier is het even bespreken hoe we verder gaan… we kunnen de ene kant op dan lopen we iets minder dan 5 km en we kunnen een andere kant op dan wordt het ongeveer 6 km. We kiezen met de groep voor de 6 km variant. Dus vanaf hier verder de Linnaeuslaan op richting de molen. Hier nog even wat foto’s maken om vervolgens om de molen te lopen langs de begraafplaats en het seringenpark om via de Aalsmeerderweg weer terug naar de winkel te gaan. Uiteindelijk wordt het 5 km rondje een 7 km rondje…

Terug bij de winkel is de 7 km welke uiteindelijk 8,5 km gelopen hebben er ook al. Onder het genot van wat koffie en een lekker koekje wordt er nog wat na gepraat.

Soep Aalsmeer super bedankt voor het organiseren van deze leuke social run!