Strong Viking Fürstenau

Strong Viking Fürstenau

10 maart 2020 Uit Door Sander Tuinhof

OORAH! Het seizoen is weer begonnen. De eerste echte obstakel run van het seizoen natuurlijk hadden we de trail run al gehad. Dus dit is voor ons alweer de tweede Strong Viking. We reizen zaterdag ochtend vroeg af naar Fürstenau waar we in het Fursten Forest mogen gaan lopen.

Aangekomen op het parkeer terrein is het nog even een paar keer wachten omdat we met de auto’s het parcours kruisen en er net een groep is vertrokken. We parkeren de auto en we gaan naar de registratie. Eerste wat opvalt is dat dit keer de monstertrucks niet buiten staan zoals vorig jaar.

Registeren en kijken hoe het parcours erbij ligt. Na de omkleed hal kwam je bij de het terrein waar we vandaan starten… Hier was meteen duidelijk hoe het parcours erbij lag… modder modder en nog is modder. Eerst maar is omkleden zodat we onze schoenen aan hadden welke we gewoon vies konden maken. Rondje over het terrein even bij de merchandise kijken en zien dat ze dit jaar hele gave shirts hebben van Bjorn Borg! Daarna op naar de start.

Het was een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Heerlijk om te lopen. In het startvak hebben we meteen de eerste primeur al te pakken. Cynthia is voor het eerst ook in Duitsland om de warming up te verzorgen. Nadat we de eerste obstakel hebben gehad mogen we onderweg. 19 km kijken wat we dit jaar allemaal voor moois gaan tegen komen. Wauw super leuk de meeste obstakels zijn aangepast. Net iets anders dan vorig jaar… of helemaal anders dan vorig jaar. Het leuke is dat Strong Viking een soort spelletje onderweg heeft gemaakt. Ik ga er niet te veel over vertellen dit moet je echt zelf ondervinden… Maar het is zo dat als je verkeerd kiest je een extra uitdaging mag aan gaan!

Ondanks dat dit een vroege editie is en meestal de eerste mud edition is zonder echte modder was er genoeg water waar we doorheen konden. Het had dan ook af gelopen tijd aardig geregend en dan wordt het bos in Frustenau een heerlijke speelplek. Je kon bij veel plekken zelf kiezen of je vol door de modderplas ging of er iets omheen…. heerlijk… Ik kijk alweer uit naar de volgende editie! Oorah!