Strong Viking Nijmegen 2021

Strong Viking Nijmegen 2021

6 september 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Jaaaaaaaaaaa Strong Viking mocht weer… de eerste na even denken volgens mij was de laatste Furstenau 7-3-2020 een weekend voor alles geannuleerd werd. Er waren wel wat beperkingen en anders dan je van een normale Strong Viking gewend bent. Zo was het alleen de bedoeling dat we alleen maar konden komen voor waar het allemaal om draait… de obstakel run zelf! Dus geen catering, geen bezoekers, geen omkleed mogelijkheden en geen douches.

Hup onderweg naar Wijchen… Hier aangekomen auto geparkeerd (jammer dat het even zoeken was waar we de auto mochten neerzetten dit was in tegenstelling tot alle eerdere evenementen van Strong Viking wat minder goed aangegeven) en een klein tasje inpakken met wat dingen die we nodig hadden na de run. Wat eten, schoon shirt, slippers en een handdoek. Aangekomen op het terrein viel meteen al op dat alles anders was… rustiger…

Dan de start… geen grote groepen die samen met Cynthia aan de warming up bezig zijn maar een soort van start lijn met 16 rijen waar om de 40 seconden een nieuwe groep wegging. Halverwege moest je nog eventjes op de foto (achteraf bleek zoals je hieronder kan zien dat dit je finish foto was)… en daarna was het even opletten geblazen. Want… Er waren een stuk of 12 vakken na de foto en je begint op het eerste vakje en om de 40 seconden mocht je een vakje naar voren (Een soort ganzenbord maar dan zonder dobbelsteen). Elke 40 seconden kon je samen met Cynthia de warming up mee doen en aangezien het rustig was hield Cynthia je goed in de gaten en als je niet mee deed, kreeg je dit wel te horen!

Ons laatste vakje… en het was nog 40 seconden aftellen en toen mochten we het parcours op. Het begon helaas zonder dat je de grote Walhalla wall over moest. Het eerst wat we mochten waren de dragon ropes… daarna lekker al door de modder! Meteen lekker vies! Het parcours lopen was heerlijk… geen opstoppingen en je kon heerlijk op je eigen tempo alle obstakels doen. Tuurlijk moet je bij de Fjord Drop even wachten… maar dat was ook niet langer dan 4 minuten en ging behoorlijk snel. De leuke onderdelen dit keer waren de Ivars Walk en de Farmers Walk. De ene met een ketting de andere met een zandzak. Denk je dat je met de ketting om al een heel stuk had gewandeld kwam je met je zandzak bedrogen thuis… Dit was volgens mij 1,2 kilometer met als toetje die skibaan aan de zijkant omhoog lopen met die zandzak in je nek (Hier hadden ze bovenaan fotografen moeten neerzetten dat zijn leuke foto’s!). Dit keer stonden de fotografen bij de Waterslide en zoals altijd bij Carry the Shield. Nou weet ik dat ik ook ben gefotografeerd toen ik de Storm the Castle beklom en toen ik uit de Ice man kwam echter deze foto’s heb ik helaas nog niet terug gevonden.

Na 19 km kwamen we weer terug bij de finish hier mochten we gelukkig nog wel de Walhalla steps betreden en ook na de finish stond het biertje klaar. Ook kregen we dit keer snoepjes i.p.v. de beef jerky. Het finisher T-shirt opgehaald en toen zoals velen de Berendonck in om je af te spoelen en wat verkoeling te zoeken. Goed om te zien dat hier ook netjes ook al lagen we in het water de 1,5 meter afstand werd gehouden.

Nu op naar de volgende Stong Viking runs, 18 september in Gent, 2 oktober in Warstein en 16 oktober in Spaarnewoude!