Strong Viking run 1/10 (trail run 19km)

Strong Viking run 1/10 (trail run 19km)

11 februari 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Zo het seizoen is begonnen de eerste van de negen Strong Viking runs zit erop. De allereerste was een trailrun en geen obstacle run zoals we van Strong Viking gewend zijn.

Eind vorig jaar besloten mijn vriendin en ik om alle Strong Viking run mee te gaan doen. Om er een extra uitdaging van te maken wilden we ze allemaal op 19 km gaan doen. Uitgezonderd van eentje omdat we de dag erna ook een wedstrijd hebben dus die doen we op 13 km. Echter bij inschrijving voor de eerste Strong Viking run de trail run bleek dat alle startvakken van de 19 km al vol waren. Balen! Dus toen maar ingeschreven voor de 13 km. Echter had Strong Viking besloten meer startvakken te maken voor de 19 km en dus hebben wij onze tickets geupgrade naar de 19 km versie.

Dus het was eindelijk zo ver. Volgens ons agenda zouden we om 12:00 uur starten. Dus zoals altijd zijn we ruim op tijd op de plek waar we moeten lopen. Wanroij was het deze keer de plek waar we mochten gaan lopen. Bij de ingang van het parkeer terrein stond al een aardig rij. Geparkeerd en op naar het toilet. Terwijl de muziek lekker rond galmde en de speaker druk bezig was met te vertellen dat de laatste groep van 19km bijna van start ging kwamen me vriendin en ik voor de toilet bij elkaar keken elkaar aan en kwamen tot de ontdekking dat we in het agenda vergeten waren de tijd aan te passen. Dus hup schoenen aan spullen weggezet en toen we buiten kwamen ging onze groep net van start. Snel nog even de schoenen strikken en hup er achteraan!

De eerste drie kilometer vooral bezig geweest om me horloge aan de praat te krijgen deze weigerde een verbinding te maken. Uiteindelijk de moed opgegeven en lekker zonder horloge gelopen. Wat een super mooie omgeving was het waar we doorheen liepen. Een extra plus punt was de zon die heerlijk scheen. Ergens in het begin liepen we langs een soort bos met heel veel mos en de zon die erdoor heen scheen het was echt magisch alsof er zo allemaal engeltjes te voorschijn zouden komen. Verder door het bos gelopen over smalle paadjes om vervolgens vol in de wind door het mulle zand over een mooie zandvlakte te lopen. Vervolgens over de heide. Bij de drankpost stonden nog een aantal grote grazers naar ons te kijken hoe wij al ploeterend tegen de wind aan het in rennen waren.

Inmiddels begon de lucht ook wat te betrekken en de laatste 5 km mochten we dus heerlijk in de regen door brengen. Gelukkig liepen we tussen en onder de bomen dus dat gaf wat beschutting zodat we niet zeiknat werden. Inmiddels waren we weer bij het recreatiepark aangekomen hoefden we alleen nog maar een stuk over het zand om de plas heen te lopen om uiteindelijk na 19 km te finishen.

Nog even een finish foto maken, biertje pakken en vol trots ons eerste bandje in ontvangst nemen. De eerste van de negen die we er uiteindelijk gaan lopen. Zonde dat het allemaal zo snel voorbij was maar op naar de volgende editie in Duitsland de eerste Mud editie van 19 km die we gaan lopen. OORAH!

Strong Viking Evementen:
9 Februari 2019 Strong Viking Trail run (Wanroij)
9 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Fürstenau)
30 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Nijmegen)
14 April 2019 Strong Viking Mud Edition (Gent)
11 Mei 2019 Strong Viking Hills Edition (Amsterdam)
25 Mei 2019 Strong Viking Water Edition (Wächtersbach)
16 Juni 2019 Strong Viking Water Edition (Nijmegen)
1 September 2019 Strong Viking Water Edition (Gent)
28 September 2019 Strong Viking Brother Edition (Warstein)
12 Oktober 2019 Strong Viking Brother Edition (Amsterdam)