Strong Viking run 2/10 (Mud run 19km)

Strong Viking run 2/10 (Mud run 19km)

13 maart 2019 Uit Door Sander Tuinhof

En daar was nummer twee van de Strong Viking runs 2019 en nummer een met obstakels. Dus werd het afreizen naar Fürstenau een klein plaatsje in Duitsland. Twee uur en drie kwartier rijden. Vroeg de wekker en hup daar gingen we.

Rond half 11 kwamen we op het terrein van Fursten Forest aan wat al aardig bezaaid lag met modder. De regen had goed zijn best gedaan afgelopen dagen. Rondje over het terrein even kijken bij “Strom the Castle” welke op een mooie plek was neergezet zodat het publiek er ook van kon genieten. Zoiezo waren er aardig wat obstakels zo neergezet dat het publiek mee er makkelijk bij kon komen om te kijken. Het waren vooral de OCR racers en de Iron Vikings welke op dat moment dat wij aan het kijken waren druk bezig waren deze hindernis te bedwingen en hun hadden er al moeite mee…

Fursten Forest is trouwens wel een super gave plek. Ze hebben hier een groot speel terrein (voormalig militair oefenterrein) waar je met van alles kan rond rijden. 4×4, buggy, quads, hummer en zelfs een monster truck hebben ze hier staan. Als je dit nog niet genoeg vind hebben ze zelfs tanks waar je zelf mee kan rijden.

11:30 omgekleed en wel liepen we naar het start vak. 11:40 zouden we vertrekken. Het was in vergelijking met andere startvakken een kleine en een mix van afstanden welke zouden starten. Na een kleine warming up welke wel heel snel afgewerkt werd… vroegen we ons af waar is Cynthia??

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… GO Vikings… en onder het genot van een heerlijke beat mochten we beginnen. Het rode bandje gaf ons aan dat we de Beast gingen lopen dus dat betekende 19 km… Afgelopen keren alleen 7 km en 13 km gedaan dus we zijn benieuwd hoeveel we nu moeten afzien. Deze keer onze eerste modder editie en dat was goed te merken. Wat me vooral op viel de eerste stukken was dat de onderdelen best ver van elkaar stonden in vergelijking met de vorige edities welke we gelopen hadden, maar modder in overvloed. Plassen vol met modder, heuveltjes en kuilen vol water, koud water nee ijskoud water. Het was afgelopen nacht goed koud geweest en dat was te merken aan het water. Bij het vijfde onderdeel was het tijd om heerlijk door de modder te kruipen en meteen goed smerig te worden. De Viking battle was super leuk uitgezet! Een van de balken was boven een grote plas geplaatst en daar werd gretig gebruik van gemaakt door degene die dachten het wel van hun mede Viking te kunnen winnen om uiteindelijk toch samen in het water te vallen.

Wat ik erg vet vond aan deze editie waren de parcours van Carry the shield, Björn Ironside en Thor’s Odyssey. Deze waren behoorlijk pittig en uitdagend uitgezet. Bij Björn Ironside krijg je een ketting om gehangen en toen mochten we het heuveltje over. In eerdere edities was het een stukje heen lopen en een stukje terug lopen. Hier kwam je het heuveltje over en zag je het mooie uitzicht en vooral het lange parcours wat je met deze ketting mocht gaan volbrengen. Ook Thor’s Odyssey met zak grind op je schouders een stukje wandelen. Eerst door de modder en het koude water en daarna volgens mij waren het vijf wat steilere hellingen met modder op. Het enigste voordeel was dat als je boven was het uitzicht iedere keer. Jammer dat het moment dat wij daar waren we getrakteerd werden op een goede harde regenbui waar door het nog lastiger werd om dit parcours te lopen met al die modder en die zak grind op je schouders.

Strom the Castle was vernieuwd dit jaar (nieuw doek met de nieuwe sponsor Björn Borg) en volgens mij hebben ze hem steiler gemaakt het was voor velen in ieder geval een stuk lastiger om hem te bedwingen. Ook Brother hill moest je met meerdere mensen tot een goed einde brengen want alleen kwam ik gewoon niet naar boven. Welke ook een leuk was, was de Dragons Peg een nieuw obstakel en als je het een beetje slim deed kon je een soort trappetje maken en daardoor kon iedereen makkelijk en sneller naar boven komen. Eenmaal boven was de sprong naar de volgende plek wel een dingetje… ga je het halen of niet? Na de sprong gewaagd te hebben bleek dat je jezelf behoorlijk verkijkt op de afstand deze was een stuk korter dan het lijkt. Nog een nieuw obstakel was de Sprint of Faith welke ik persoonlijk wel erg leuk vond. Aanloop nemen aan de ring hangen en hopen dat je aan de overkant komt. Berserker Crawl ook al een nieuw obstakel… op je handen en voeten laag over de grond proberen via de hangende ringen naar de overkant te komen. Verder nog een heel deel over een speelterrein voor tanks gelopen dat waren aardige heuvels die je over moest bedwingen zeker omdat je dan al rond de 15 km zit. Na de 19 km afgelegd te hebben kan ik toch wel zeggen dat de Walhalla steps wel het mooiste obstakel is… zo boven op geeft dan echt een heerlijk gevoel dat je gefinisht bent!

Aangezien dit onze tweede 19 km run was van Strong Viking dit jaar was daar onze eerste medaille al. De bronze Viking Medaille werd ons omgehangen. Nog even een biertje wat water en natuurlijk de finish foto! Toen was het tijd om te kijken hoeveel modder we hadden meegenomen tijdens het omkleden en douchen.

We hadden besloten om na de 19 km niet dezelfde dag weer terug te gaan en hadden een leuke hotelletje in Fürstenau gebkoet. Hotel am Markt in het centrum naast een mooie kerk een lief klein hotel met een paar kamers. Savonds nog even heerlijk spareribs gegeten in het Torhaus Fürstenau welke bij een burcht op een eiland lag wat tegenwoordig het stadhuis van Fürstenau is.

Nu op naar race nummer drie… Nijmegen alweer een mud run! Wie zie ik daar?

Aftermovie van de Strong Viking run Fürstenau

Strong Viking Evementen:
9 Februari 2019 Strong Viking Trail run (Wanroij)
9 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Fürstenau)
30 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Nijmegen)
14 April 2019 Strong Viking Mud Edition (Gent)
11 Mei 2019 Strong Viking Hills Edition (Amsterdam)
25 Mei 2019 Strong Viking Water Edition (Wächtersbach)
16 Juni 2019 Strong Viking Water Edition (Nijmegen)
1 September 2019 Strong Viking Water Edition (Gent)
28 September 2019 Strong Viking Brother Edition (Warstein)
12 Oktober 2019 Strong Viking Brother Edition (Amsterdam)