Strong Viking run 3/10 (Mud run 13km)

Strong Viking run 3/10 (Mud run 13km)

4 april 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Maar eerst nog even terug naar drie weken geleden naar Frustenau (Duitsland). We hadden tijdens het lopen net achter ons meerdere ziekenwagens aan zien komen maar wisten niet precies wat er aan de hand was. Bij thuiskomst uitgezocht en het bleek helaas dat er iemand van de Iron Vikings was overleden. Hierop werd er een oproep gedaan om met rouwbanden te lopen in Nijmegen. Mijn vriendin en ik liepen daarom deze editie speciaal met rouwbanden om deze Iron Viking te herdenken.

Terug naar vandaag. Nijmegen of eigenlijk Wijchen was de plek waar het allemaal ging gebeuren… en wat een verschil met drie weken geleden. Toen net geen 5 graden veel wind en een hoop regen nu liepen we in strak blauwe lucht, zonnetje en 18 graden.
Aangekomen op het terrein was het al lekker druk. Volgens Strong Viking ook een uitverkochte editie. Op het terrein lagen hier en daar mensen heerlijk in het zonnetje. Ook kwamen de eerste Viking al over de finish. We hadden de start van de laatste 13 km groep en hoefden dus pas om 10 over half twee weg. We waren wat eerder dan normaal dus ook nog even heerlijk van het zonnetje genoten. T-shirt gekocht en ons shirt met de derde editie laten bedrukken.

Jullie gingen toch overal 19km lopen? Ja dat klopt maar bij het inschrijven van de Strong Viking runs kwamen we erachter dat we ons al hadden ingeschreven voor de Runner’s World Zandvoort Circuit run van 12 km en dat deze precies in hetzelfde weekend viel als deze Strong Viking run. Dus dat is de reden dat wij deze op 13 km hebben gelopen. Over 2 weken in Gent lopen we weer netjes de 19 km!

After movie Strong Viking Mud run Nijmegen

Toen was het tijd om uit het zonnetje te komen en ons te gaan klaar maken voor de start. Dit keer met Go Pro gelopen zodat ik een leuk filmpje kon maken aan het eind van deze run. Het opwarmen werd deze keer wel weer door Cynthia gedaan en we konden dus goed opgewarmd op weg. We waren al gewaarschuwd dat de eerste zes kilometer niet heel spannend waren. De muur over en daar gingen we… Het leukste van dit eerste stuk was denk ik dat we door de koeienstallen liepen. Wel dit keer een super mooie Hammer Throw precies in het midden. Pas bij obstakel 15 werd het interessant. Door slootjes heen waar onder water gaten zaten. Geweldig gedaan de een na de andere zag je tot aan zijn/haar nek weg zakken. Dus vol modder gingen we verder door een buis waar een laagje water in zat op naar Storm the Castle. Normaal loop ik hem wel in een keer naar boven. Vandaag niet… bij de eerste twee stappen voelde ik dat me voeten geen grip hadden en ging dus net zo snel weer naar beneden als dat ik omhoog probeerde te gaan. Door het vele modder was hij ontzettend moeilijk te bedwingen. De tweede keer omhoog lukte het me wel om te blijven hangen en mezelf omhoog te hijsen. Bij de Sprint of Faith aan komen rennen en moeten uitwijken omdat er iemand aan het eind van de hindernis met kramp lag. De bel aangetikt en deze Viking maar even overeind geholpen naar de zijkant gebracht en nog even helpen strekken. Hoop dat ze de finish ook gehaald heeft! Laatste obstakel voor de 7 km was de Brother Hill… ook hier was net als in Duitsland een greppel voor gemaakt waardoor het erop rennen onmogelijk was. Gelukkig met twee andere gasten zijn we er toch boven op gekomen. Op naar ronde twee, we gingen 13 km doen dus de Walhalla steps moesten even wachten.

Ronde twee begon met de Dragons Peg. Hier ook weer het trucje van vorige keer gebruikt. Twee pegs neerzetten vastpakken je been erop en met twee iets verder klimmen. Dan boven nog steeds die rare sprong. Het lijkt heel ver maar je haalt het wel als je springt! Nu begon het leuk te worden modder modder en nog is modder. Geweldig! Modder heuvel hier… greppel met modder daar… nog een heuvel met modder… eenmaal boven gleed je net zo hard weer naar beneden. Uit een van de modder kuilen werd nog even prikkeldraad naar boven gehaald deze heeft hij maar even netjes naar de kant gegooid want hier wil je niet in vast komen te zitten als je het water in springt. Mud Crawl geweldig lekker door de modder kruipen en als je pech had en het verkeerde pad koos, kon je dus mooi door 40 cm modder kruipen waar je gewoon in weg zakte. Leuke was dat we langs een fietspad liepen, we allemaal onder de modder zaten en niemand die aan kwam fietsen mij een high five wilde geven… Nog een obstakel die ik nog niet kende het doolhof (Cave crawl denk ik dat het was) waar je door moest kruipen. Op de grond kruipend in het donker naar het einde, een verdieping omhoog en weer terug kruipen, nog een verdieping omhoog en dan eruit. Na de mud dip was het nog een klein stukje naar de steps. Wat was dit een geweldige editie met echt super veel en zware modder obstakels.

Op de finish alweer ons derde bandje binnen gehaald. Dat betekend over twee weken dat als we hem uitlopen in Gent onze zilveren medaille binnen is! Nog even een finish foto en klaar… omkleden en douchen.
Wat wel opviel deze editie waren de vele fotografen welke langs de kant stonden. Dus hopelijk nog een aantal extra mooie modderige foto’s van deze editie!

Douchen dat was nog wel een dingetje aangezien we echt vol met modder zaten en we de douches kennen leek het ons niet verstandig om een douche te nemen want we zouden er niet heel veel schoner van worden. Dus aangezien we aan het meer zaten maar die kant op gegaan en met het mooie weer het meer ingedoken. Naja ingedoken… het was wel echt super koud!

Strong Viking Evementen:
9 Februari 2019 Strong Viking Trail run (Wanroij)
9 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Fürstenau)
30 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Nijmegen)
14 April 2019 Strong Viking Mud Edition (Gent)
11 Mei 2019 Strong Viking Hills Edition (Amsterdam)
25 Mei 2019 Strong Viking Water Edition (Wächtersbach)
16 Juni 2019 Strong Viking Water Edition (Nijmegen)
1 September 2019 Strong Viking Water Edition (Gent)
28 September 2019 Strong Viking Brother Edition (Warstein)
12 Oktober 2019 Strong Viking Brother Edition (Amsterdam)