Strong Viking run 4/10 (Mud run 19km)

Strong Viking run 4/10 (Mud run 19km)

19 april 2019 0 Door Sander Tuinhof

Uitdaging nummer vier staat vandaag op de planning. De laatste mud editie van dit Strong Viking seizoen. Hiervoor reizen we af naar Gent (België) maar niet voordat we even naar buiten kijken…. Jawel het is koud geweest vannacht. Ze zeggen dat het 14 graden wordt vandaag maar onderweg richting Gent blijft de temperatuur steken op zo een 4 graden. Dat word dus niet de 14 graden die de weermannen beloofd hadden.

Update… ik zeg steeds dat we 9 Strong Viking runs gaan lopen maar ik ben er deze week achter gekomen dat er nog een extra Strong Viking run bij is gepland nadat wij alle kaartjes gekocht hadden. Dat betekend dus dat er een 10e Strong Viking run bij is gekomen en wel op 12 oktober!

Aangekomen op de parkeerplaats bij Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is de eerste hindernis een feit. Naar het start terrein lopen. Vanaf de parkeerplaats naar het start terrein is het volgens mij iets meer dan een kilometer lopen (terug is het langer of voelt het altijd langer).

Eerste wat opvalt als we het terrein op lopen is dat het rustig is. Misschien omdat het een zondag is? Omdat het een familie editie is? Eerst maar is naar de tent om onze startnummers te halen. Leuk dat ik daar herkend werd door iemand die op Facebook ook in de Strong Viking groep zit. Nu was het tijd om even in het zonnetje te zitten dat zich een beetje liet zien. Ondertussen ook even naar de merchandise tent om hier onze 4e editie aan ons shirt toe te voegen. Half 12 inmiddels nu tijd om ons klaar te maken. Aangezien het nog steeds koud was gekozen voor een thermosshirt met shirt erover. Gopro klaar maken… Helaas… de schroef om de Gopro op mijn mount te zetten lag nog thuis. Dus helaas geen filmpjes van deze run. 11 mei tijdens de Hills Edition in Spaarnwoude gaat hij weer mee. Ondertussen stromen de eerste atleten van de OCR races ook binnen en horen we dat het een behoorlijk snel parcours is dit keer. We gaan het merken…

Aftellen tot we het startvak in mogen we zijn de laatste startgroep voor de 19 km. Onder leiding van de enige echte Cynthia worden we weer goed opgewarmd voor onze uitdaging. Precies om 12 uur is de start en worden we los gelaten en mogen we starten over de eerste (of eigenlijk tweede als we Cynthia mee rekenen) obstakel de Walhalla wall. We passeren de Dargon Ropes, Balance bars, Viking battle. Viking batle was geweldig. De eerste slag die ik maakte belande het zachte stuk waarmee je iemand slaat zo een 10 meter verder. Gelukkig kreeg ik van een crew member snel een nieuwe maar helaas alsnog verloren. Bij de Mud Crawl valt het een beetje tegen als we hem vergelijken met de Mud Crawl van Nijmegen waar we door 50 cm diep modder moesten ploeteren. Brother hill was een beetje lastig te doen als je met zijn tweeën bent en er voor de rest niemand bij ons in de buurt liep. Dus met hulp van het touw eroverheen gekomen. Throw the Hammer… jawel ik begin het door te krijgen. Ook deze keer gaat de hamer er in een keer tegen aan. Aan het einde van de eerste ronde komen de eerste modder bakken. Mijn favoriet de Sprint of Faith met een flying kick naar de bel toe. Nu was het de beurt aan Strom the Castle. We liepen nog steeds alleen en bovenop het “kasteel” stond niemand meer. Ik ging als eerste en kwam in een keer boven. Nu mijn vriendin ook die kon in een keer met wat hulp boven komen. Hierna nog een paar mensen die achter ons liepen geholpen om vervolgens te gaan beginnen aan ons tweede rondje.

Het tweede rondje stond vooral in het teken van modder modder en nog is modder. Van de ene modder bak naar de andere. Vooral de Muddy River was geweldig. Omdat ik na twee stappen al tot me nek aan in de modder stond en er klaar mee was op me rug gaan liggen en tot de ontdekking komen dat ik bleef drijven. Alsof je in een hele zoute zee ligt en gewoon niet naar de bodem zakt. Dus het obstakel veranderd in een zwembad en op me rug met de rugslag netjes door de Muddy River gezwommen. Ook wil ik nog even een compliment maken naar degene die bij dit obstakel stond. Hij had zoveel lol en plezier bij dit obstakel! Hulde! Zelfs toen we al klaar waren stond hij nog vrolijk zwaaiend naar ons te roepen of we niet nog een duik wilde maken. Nu nog even met de ketting een stukje wandelen. Was een pittig stukje met die heuvel die we over moesten. Einde van deze ronde stond de Dragons Peg te wachten die we weer netjes bedwongen. Hier ook nog wat mensen geholpen die de sprong niet wilden maken omdat ze dachten dat ze het niet zouden halen. Uiteindelijk zijn ze beidde toch gesprongen en hebben het gehaald!

Nu ging de laatste ronde in. Atlas Stones een zware uitdaging maar als die eenmaal lukt, voelt het zo goed. Beginnend met een bal van 40 Kg over een rand heen brengen welke ongeveer ter hoogte is van je nek. Volgende bal 50 Kg… gaat er ook over heen. Laatste bal 60 Kg hij is zwaar en wat is die bal lastig vast te pakken. Deze gaat er ook overheen… Nu weer verder door de modder en nog meer modder en meer modder. Tot we bij Thor’s Odyssey aankomen. Oei deze was zwaar, met een soort zandzak in je nek een parcours afleggen. Echter dit keer ging het parcours door water en een behoorlijk hoge heuvel. Gelukkig zijn we Vikings en helpen elkaar, zandzakken werden naar boven gebracht en armen werden gebruikt om elkaar naar boven te krijgen. Conan’s Wheel, nog een keer door de modder, Low Rig en als een na laatste de Berserker Crawl… Nu nog een klein stukje hardlopen om vervolgens de mooiste obstakel te bedwingen. Walhalla Steps het hoogtepunt van de hele run. In een tijd van 3 uur en 23 minuten was het inderdaad een behoorlijk snel parcours. Voldaan komen we boven en begon Cynthia net met de laatste groep die zou starten. Boven op de Walhalla Steps dus samen met de andere Vikings die net gefinisht waren Cynthia en de andere geholpen om door de warming up te komen. Nu was het tijd voor onze medaille. We hebben inmiddels vier Strong Viking run volbracht en dat betekende dat we onze zilveren medaille in ontvangst mochten nemen.

Na het douchen, uitkloppen (het water was best warm) en omkleden was het tijd om ons zelf te belonen met een welverdiende maaltijd. Dus vanuit Wachtebeke naar het centrum van Antwerpen gereden om hier heerlijk te genieten van onbeperkt Spareribs bij Amadeus!

Op naar de volgende editie (11 mei) iets dichterbij huis. Spaarnwoude de Hills Editie beast 19 km! Wie zie ik daar?

Strong Viking Evementen:
9 Februari 2019 Strong Viking Trail run (Wanroij)
9 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Fürstenau)
30 Maart 2019 Strong Viking Mud Edition (Nijmegen)
14 April 2019 Strong Viking Mud Edition (Gent)
11 Mei 2019 Strong Viking Hills Edition (Amsterdam)
25 Mei 2019 Strong Viking Water Edition (Wächtersbach)
16 Juni 2019 Strong Viking Water Edition (Nijmegen)
1 September Strong Viking Water Edition (Gent)
28 September 2019 Strong Viking Brother Edition (Warstein)
12 Oktober 2019 Strong Viking Brother Edition (Amsterdam)