Strong Viking Spaarnwoude 13km

Strong Viking Spaarnwoude 13km

18 oktober 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Jawel… alweer de laatste echte Strong Viking run voor dit jaar. Oke er komt nog een trail aan in Balen op 6 november maar geen echte obstakel run meer. Dichtbij huis dat is dan altijd wel weer leuk. Half uurtje rijden en we zijn er. We hadden een latere start als normaal omdat we nu voor de 13km gingen. Helaas zonder mijn vriendin want die is helaas nog steeds geblesseerd maar met haar broertje en twee zusjes! Gelukkig was mijn vriendin wel mee voor de support!

Aangekomen op het terrein even de auto parkeren uitkijkend op de Fjord Drop. Richting de registratie alle bandjes weer op en door naar de start. Wel nog even een check of je een groen vinkje krijgt. Alles was in orde dus klaar maken voor de start en gaan. Het was een beetje twijfelachtig weer… zonnetje scheen maar de temperatuur was maar 13 graden. Toch gekozen om een extra shirt met lange mouwen aan te doen en klaar voor de start!

In het vak natuurlijk de eerste hindernis met Cynthia… en door de muur over en gaan! Gelukkig was het parcours een stuk beter dan 2 jaar geleden toen we op zondag liepen en alleen maar door de modder liepen. Alles ging eigenlijk wel super op een gegeven moment hadden we het zelfs warm en twijfelde ik nog even of ik mijn shirt eronder niet uit moest doen. Mouwen opstroken en verder gaan… Spaarwoude is altijd leuk omdat je daar omhoog onder het prikkeldraad door mag en natuurlijk de beklimming over de rotsen. De eerste 7 kilometer waren eigenlijk zo voorbij en qua modder viel het me 100% mee. De volgende kilometers… en jawel daar kwam de mud mile aan… Heerlijk even door de modder rollen. Het viel wel op dat na de ene berg kreeg je het water tot je knieeen en na de volgende berg tot je nek!

Inmiddels waren we bij de Fjord drop aangekomen. De zon begon wat minder te schijnen… de wolken en de wind namen het over. Gelukkig bleef het wel droog. De Fjord drop… naar beneden het water in en wat was het water ijs en ijs koud…. Bbbrrrr…. snel verder maarja het eerste stuk na de Fjord drop is weiland en wind dat was wel even bikkelen. Dat je dan bij 12 km bent en denkt oohhh nog een kilometer nu komt er niet zoveel meer… shja bij Strong Viking weet je altijd dat je op het laatste moment meestal nog even pech hebt. Ook bij deze editie nog even de beruchte heuvel op met de ketting. 100 meter verder nog even over een muur… en dan jawel… SnowWorld in! Gelukkig hoefden we hier alleen maar over een paar balken heen en niet zoals vorige keer door een ijstunnel heen te kruipen. Eenmaal buiten was het weer heerlijk warm vergeleken met de -7 in Snowworld!

De laatste meters naar Walhalla… en bovenop een klein feestje!! We hebben het geflikt met z’n vieren!! Op naar de obstakelruns van volgend jaar!! Oorah!