Strong Viking Trail run Wijchen

Strong Viking Trail run Wijchen

11 februari 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Oorah… we mogen weer! Het nieuwe Strong Viking seizoen wordt dit jaar net als vorig jaar geopend met een Trail run. Het was de bedoeling dat deze werd gehouden in Maasduinen maar helaas kregen ze daar de vergunning niet rond en moest er worden uit geweken naar Wijchen. Een bekende plek voor de mensen die vaker Strong Viking runs lopen.

We hadden een vroeg startvak om half 11. Rond kwart voor 10 kwamen we op het terrein aan. Normaal moet je de auto bij de spoorweg parkeren en nog even een stukje lopen. Dit keer stonden we op nog geen 100 meter van de registratietent. Omkleden bij de auto en vervolgens richting de start.

Vorig jaar had ik het idee om eigen shirts te laten maken zodat we herkenbaar zijn tijdens het lopen. Helaas is het er toen niet van gekomen en had ik dit jaar zoiets van voor het seizoen start wil ik die shirts hebben. Zo kwam er dus begin deze week een pakketje binnen met mijn eigen shirts. (Bedankt IkBdruk.nl)

Voor de start en in het start vak werd ik mede door mijn shirtjes al verschillende keren aan gesproken. Het werkt! Ik ben herkenbaar… Leuk om met verschillende mensen even een praatje te maken. Ook onderweg werd ik nog meerdere keren aangesproken. Dank jullie wel allemaal voor de complimenten!

De start helaas zonder Cynthia. Dus heel goed opgewarmd waren we niet. Met het startschot precies om half 11 gingen we van start. We starten bij het waterski centrum en gaan dan met een 180 graden draai tussen het water en de golfbaan langs. Na de brug gaan we een stukje door het bos onderweg naar het plaatsje Alverna. Hier ligt een buiten ski baan waar we via de zijkant buiten de baan omhoog mogen. Ik heb de treden niet geteld maar het waren er genoeg. Boven een prachtig uitzicht en via de bossen weer naar beneden. Nu op weg naar de Hatertse en Overasseltse Vennen een prachtige plek om te mogen hardlopen. Echter hier ging het wel mis met het aantal kilometers. Volgens de borden welke Strong Viking geplaatst hadden stond dat we op 8km waren echter waren we volgens onze horloges pas op 7km. Mooie paden, mooie meren waar we langs komen en het beste van de dag de zon breekt door en het wordt zelfs even warm.

We lopen zo een 5 km over de heide om vervolgens richting de A73 te lopen om zoals we vaker met de obstakel runs deden langs de weg terug naar Berendonck te lopen. De laatste kilometers zijn wel iets zwaarder. Het parcours wordt wat technischer en ook de ondergrond wordt zo nu en dan ipv zand of een bospad nu modder. Wie dacht dat tijdens de trail zijn schoenen schoon kon houden had het mis. Volgens de km borden hoeven we nog maar een kilometer te lopen… onze horloges staan nu echter dat we nog zeker 3km moeten. Het wordt dus of een hele lange kilometer of we hoeven een stuk minder Viking kilometers te lopen. Nog even een foto maken terwijl we over een boomstronk springen en dan is daar het laatste stukje naar de finish. Bij de finish klokt mijn horloge dat het uiteindelijk 17,8 km was. Ruim een kilometer minder en dat terwijl Strong Viking er om bekend staat dat de Viking kilometers altijd iets meer zijn. Met een mooie tijd van 2 uur en 2 minuten was het tijd voor het wel verdiende biertje.

Wat wel apart voelde is normaal kwam je over de finish en kreeg je een bandje dat je het gehaald had. Nu helemaal niks… dat voelde wel een beetje leeg. Ook liepen de eerste mensen al met medailles op zak. Sommige hadden al drie delen binnen dit betekend dus dat ze zes lopen hebben gedaan. Echter kan je in die tijd nooit zes lopen gedaan hebben omdat er niet eens zoveel startwaves waren. Dus het nieuwe systeem van medailles is nog niet helemaal water dicht. Ook is het vreemd dat als je 7 km loopt of 42km je voor beidde runs maar 1 punt spaart voor je medaille.

Echter terug naar deze trail. Ik vond het een hele mooie en gevariieerde route en het zonnetje erbij maakt het heerlijk om te lopen. De terug weg naar huis was grauw en vol met regen dus we hadden geboft deze ochtend met het mooie weer.

Nu op naar de volgende Stron Viking obstacle run in FΓΌrstenau (Duitsland) en een week later de Strong Viking Trail run in Balen (BelgiΓ«).

Wie zien we daar nog meer??