Strong Viking Virtual Run

Strong Viking Virtual Run

24 mei 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Door alle corona ellende zijn nu alle wedstrijden afgelast gelukkig komen er veel virtual runs in de plaats en kan je dus als je wilt mee blijven doen met de runs die jij leuk vind.

Zo ook Strong Viking voor nu hebben ze twee virtual runs aangekondigd eentje van 22 tot en met 24 mei en de andere 11 juni tot en met 14 juni.

Het leuke is van de virtual runs is dat je zelf je eigen parcours kan bepalen en uitstippelen. Ik deed dat deze keer met https://runnermaps.nl/ een online routeplanner voor hardlopers. Zo kon ik dus makkelijk wat leuks in elkaar zetten. Op zondag 17 mei alles voorbereid. Een leuke route uitgestippeld wat net 7 kilometer was. Afgelopen donderdag met het hele warme weer alsvast een voorproefje genomen op de route en even alle plekken bekeken waar we eventueel oefeningen konden gaan doen. Want ja met de Strong Viking virtual run moesten er ook wat opdrachten gedaan worden. Genaamd de Strong Viking 100. Oftewel je moest per zeven kilometer welke je ging afleggen ook de Strong Viking 100 doen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst en buiten

We besloten om zaterdag samen met Katja, Marina en Sven onze challenge te volbrengen. Marina en Sven zouden met ons de eerste zeven kilometer afleggen en daarna zouden Katja en ik de andere zeven kilometer doen. Sven en Marina zouden eigenlijk al eerder met ons een echte Strong Viking mee lopen maar deze werd helaas verplaats naar volgend jaar. Mooi dat ze nu nog even kunnen oefenen. Via IkBDruk had ik al shirts laten maken zodat we als een team vandaag de Strong Viking konden gaan lopen.

Het leuke was dat zelfs Cynthia een voorbereidings video voor ons gemaakt had. Op een schermpje in de achterbak van de auto konden we deze virtuele warming up dus zelf mee doen. Zelfs het aftel moment zat erin. Na de start gingen we vol goede moed weg. Het was een graad of 18 deze ochtend met aardig wat wind. Op naar de eerste plek waar we een tweetal oefeningen gingen doen. De Pull ups (5x) en de Sit Ups (30x). Hierna mochten we weer verder. Door de polder richting het Zijdelmeer waar onze Push ups (10x) deden. Nu op naar de Amstel. Langs een stuk van de Amstel gelopen met veel tegenwind en op een parkeerplaats nog even de Squat Jumps (20x). Nu was de grote vraag met deze harde wind en stroming in de Amstel konden we dan de Amstel oversteken om aan de overkant verder te gaan? Zie het filmpje voor wat de uitkomst was….

Aan de andere kant van de Amstel nat en tegen de wind in gingen we verder. Bij de Vrouwenakkerse brug konden we twee dingen doen. Of we pakten de brug of we gingen voor de tweede keer nat en weer de Amstel in. Zoals je op het filpmje gezien hebt gingen we dus voor de tweede keer de Amstel in. Vanaf hier was het nog iets meer dan een kilometer naar ons startpunt. Onderweg in een zij weggetje nog even onze Walking Lunges (20x) gedaan en bij de finish naast de kerk was de laatste en de zwaarste van allemaal nog niet gedaan. Met z’n vieren naast elkaar nog even de Burpees (15x) gedaan. Terug bij de auto was het even tijd voor een kleine pauze en om wat te drinken en te feesten dat we de eerste zeven viking kilometers hadden gehad. Ons horloge gaf namelijk aan dat we al op 8,3 kilometer zaten.

Sven en Marina gingen naar boven om te douchen eten en lekker wat warms aan te doen. Katja en ik gingen nog even verder voor onze tweede ronde. Op weer naar het speeltuintje hier weer onze Pull Ups (5x) en de Sit Ups (30x) gedaan. Op naar de poldersport waar we nu een klein stukje afsneden (Dat dachten we! We kwamen aan het eind erachter dat dit maar 500 meter scheelde). In de woonwijk waar we aan de achterkant langs liepen konden we mooi nog even onze Push Ups (10x) doen met een prachtig uitzicht. Weer door naar de Amstel om hier de Walking Lunges (20x) te doen. In het weiland met heel veel wind nog even wat Squat Jumps (20x). Het leek wel hoe verder we kwamen hoe meer wind we erbij kregen. Terug bij de auto stond ons alleen nog de Burpees (15x) te wachten. Hier werden we ook nog even heerlijk gezandstraald en toen hadden ook Katja en ik onze challenge volbracht en mochten we heerlijk warm douchen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Dat is wel een voordeel van je eigen Strong Viking organiseren vanuit huis je kan thuis heerlijk warm douchen. Op naar de volgende Strong Viking Virtual is kijken of we dan net zo een mooie route en opdrachten kunnen verzinnen… en is kijken wie er dan met ons mee durft te lopen!

Marina, Sven, Katja en Strong Viking super bedankt voor deze leuke virtual run!