Strong Viking Water Edition

Strong Viking Water Edition

2 juli 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Altijd leuk om kaartjes te winnen voor een evenement. Zo ook dit keer via Blaklader op Facebook had ik twee kaartjes gewonnen. Enige nadeel was dat er tussen dit evenement en het moment dat ik de kaartjes won nog een vakantie zat. Oftewel we komen in de avond terug op 23 juni en 24 juni was de Strong Viking run. Expres maar gekozen voor de kortste afstand de zeven kilometer.

Na een heerlijke vakantie in Egypte waar we echt alleen maar bij het strand en zwembad gelegen hebben mochten we zondag 24 juni aantreden bij de Strong Viking run.
We hadden dus al de kortste afstand en afgesproken dat we hem heel rustig aan zouden doen. 

Daar stonden we dan om 2 uur op het terrein van de Strong Viking run. Vanaf de plek waar we de auto hadden staan nog een stukje lopen naar het terrein en onderweg kom je dan al de verschillende hindernissen tegen en ook de deelnemers… Oeps… Was dit wel zo een goed idee? Wat zagen de deelnemers eruit… achja gewoon doen we zien wel waar we stranden! Maar eerst nog even onze startnummers ophalen. De deelnemers die voorbij kwamen hadden geen startnummers op dus hoe gaat dat dan? Eenmaal bij het afhaal loket voor de startnummers kregen we een polsbandje om en jawel enkelbanden. Haha we leken wel gedetineerden uit zo een film met die banden om.

Kwart voor 3 liepen we omgekleed en wel richting ons startvak waar we toen we aankwamen ook meteen in mochten. Leuk zo een afgesloten ring, waar moeten we straks dan heen? Gaan die muren nog weg voor we starten? Er boven staat dat het de start is. Of moeten we als eerste hindernis al over die muur heen? Gelukkig hebben we nog even om ons voor te bereiden de man achter de microfoon gooit er nog wat uitspraken tegen aan dat we niet alleen zijn dat we elkaar gaan helpen en dat iedereen over de finish komt. Tijd voor een nog een klein praatje over iemand die in ons vak stond zonder been… verloren aan die vreselijke ziekte… maar ze gaat wel de Strong Viking run doen! Onder groot applaus wordt ze voorgesteld en worden nog wat bemoedigende woorden richting hun groep gesproken. Dan is het tijd voor de opwarming dus iemand komt op de finish toren staan en gaat met ons nog snel even wat oefeningen doen. Opgewarmd en wel krijgen we nog even het groepsgevoel ingesproken en na de kreten We are Vikings, We are good, We will survive en natuurlijk de OORAH kreet mogen we dan eindelijk starten.

En jawel de eerste hindernis was die muur. Twee man vliegen er over heen en blijven boven staan om andere mensen erop de helpen en de mensen onder helpen de mensen om erop te komen. Wauw dit is even wat anders dan een hardloop wedstrijd waar iedereen er als een haas vandoor gaat. Ik help me vriendin omhoog en nog wat andere mensen en wordt dan zelf omhoog gehesen. Er over kom je op het strand aan en moet je door water. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een bloedhekel heb aan koud water en na een vakantie in Egypte met water temperatuur van het zwembad rond de 28 graden en zee water dat af en toe 32 graden werd was dit water hier in Nederland echt koud. Gelukkig kwam het water maar tot de knieΓ«n dus het was te doen. Ik een rustig tempo gingen we verder. 

Hindernis hier hindernis daar… even met een hamer een boom wegslaan, over een dun plankje lopen, over een wip lopen welke op een kleine hoogte staat, touwklimmen. Toen kwam de zwaarste en moeilijkste hindernis voor mij: Een stuk door het water van de ene kan van de brug onder de brug door naar de andere kant van de brug. Enige wat ik dacht was “in één keer er in springen dan valt het wel mee”. Helaas dat deed het niet… wat was dit water koud.Eenmaal eruit maar even het tempo iets hoger zodat het weer wat warmer werd. Wat komt er nu aan kleine heuvels vol met water… en modder. Naja water het was meer modder water. Dit water stond er al een tijdje en was niet zo koud meer dus hup plons en alles was bruin. Over de heuvels klauteren en glijdend weer naar beneden. Nu begint het echt leuk te worden. Onderweg kom je langs verschillende hindernissen en denk je alleen maar moeten we deze ook bedwingen? We doen maar zeven kilometer dus misschien niet? Of toch wel… gelukkig hoefden we heel veel van de hindernissen niet te doen. Hoewel sommige er echt wel heel leuk uit zagen en het jammer was dat we deze moesten overslaan. Na Storm the Castle en de Flying Ragnar was het dan eindelijk tijd voor de finish en deze lag bovenop de toren. Nog even een stukje klimmen en dan trots boven op staan en blij zijn dat we het gehaald hadden!! 

Na de finish was het dan tijd voor het bier, water, natuurlijk het polsbandje en je tshirt. Dat polsbandje is een belangrijke want hoe meer wedstrijden je mee doet hoe mooier je medaille wordt.Niet te vergeten natuurlijk de finish foto die je als je over de finish bent kan laten maken. Toen was het eindelijk tijd om schoon te spoelen en alle vuile troep in een tas in de achterbak en terug naar huis.

Onderweg het gesprek hebben ja dit was wel erg leuk. Gaaf om te doen… wanneer is de volgende? Inderdaad ingeschreven voor de volgende editie in Gent op 2 september weer een water editie. Dan doen we ook meteen de 13 km in plaats van de 7 km die we deze keer gedaan hebben en met film want ik neem dan ook me Go Pro mee om onderweg te filmen. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte…