Uithoorns Mooiste 2018

Uithoorns Mooiste 2018

28 januari 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Heerlijk zo een wedstrijd op ongeveer 2 kilometer van je eigen huis. Dat betekend lekker met de fiets er naar toe en een beetje kunnen uitslapen. De tweede wedstrijd van dit jaar… 2 weken na de halve van Egmond dus is even kijken hoe de beentjes zich vandaag voelen. Uithoorns Mooiste was vandaag aan de beurt. 

Het weer was gelukkig goed weer. Bewolkt niet heel koud en geen regen. Het enige wat een nadeel zou kunnen zijn was de wind, deze was op verschillende plekken best wel sterk aanwezig. 

Aangekomen bij atletiek vereniging AKU ging net de G run van start! Heerlijk om te zien hoe enthousiast die gasten de 1 km gingen lopen. Vooral degene die op dat moment als tweede liep en net 200m had gelopen en een politie motor zag staan… “Wauw een politie motor er achteraan!!” Nadat we hun hadden aangemoedigd moesten we zelf eerst nog even inschrijven. Hier hadden we nog even mee gewacht omdat we nog niet wisten wat we wilden gaan lopen. 5 km, 10 km of toch de 10 EM? Uiteindelijk hebben we allebei gekozen voor de 10 km. Dus hup startnummers in ontvangst genomen, chip voor op de schoenen, omkleden en hup naar de start!

Deze was erg goed geregeld vergeleken met vorig jaar. 5 km start om 11 uur en 5 minuten later starten de 10 km en de 10 EM tegelijk. Nu hadden ze twee startvakken gemaakt eentje voor de 5 km en eentje voor de 10 km en de 10 EM. Zo kon de 5 km netjes starten en konden ook de 10 km en de 10 EM alvast in een startvak staan. Toen de hele 5 km weg was werd het een heel groot start vak en mochten wij om iets over 11 vertrekken. 

Vanaf Sportpark de Randhoorn de nieuwbouw wijk in richting de Zijdelweg. Om het Alkwin Kollege heen en toen voelde je al dit wordt zwaar. Na 2 km mochten we langs de bus baan tegen de wind in richting appartementen complex Buitenhof. Vanaf hier gingen we langs de Koningin Maximalaan vol tegen de wind in. Een groot open gedeelte zonder beschutting en alleen maar open veld. Net voor we de 4 km bereikte sloegen we af richting de Kwakel de Poelweg op, helaas voor ons nu de wind schuin van voor. Na 500 meter op de Poelweg mochten we weer afslaan nu wind in de rug en je merkte meteen hoe warm het was. Via de Vuurlijn liepen we langs de sportvelden van o.a. tennis, hockey en honk en softbal. Bij het gezondheiscentrum Waterlinie mochten we weer richting de Koningin Maximalaan en weer langs de bus baan terug richting het sportpark. Hier moesten we nog wel even door de nieuwbouwwijk de hele Faunalaan af waardoor we via de Randhoornweg weer tegen de wind in de laatste kilometer mochten afleggen. Helaas heb ik de gave om altijd alleen te lopen en een groepje voor me en achter me te hebben dus schuilen achter iemand lukte niet. Dit keer na 500m alleen tegen de wind in de zijn gelopen kwamen er 4 mensen mij voorbij en kon ik gelukkig aanhaken en nog een beetje schuilen voor de wind om zo in een tijd van 46:44 over de finish te komen! Katja kwam een kwartiertje later in een tijd van 1:02:19 over de finish. 

Dit jaar was er ook een nieuw parcours en moet zeggen deze beviel me beter dan die van vorig jaar.
Vorig jaar had ik trouwens een tijd van 47:02 zonder dat ik Egmond had gelopen dat betekend dat er vooruitgang in zit…

Nu op naar 11 februari de Diemercross in Diemen!