Uithoorns Mooiste 2020

Uithoorns Mooiste 2020

27 januari 2020 Uit Door Sander Tuinhof

De vierde wedstrijd van het jaar alweer, dit keer iets dichter bij huis. In Uithoorn was het vandaag tijd voor Uithoorns mooiste. Een wedstrijd met de G-run, 1 km voor de kleintjes, 5 km, 10 km en de 10 EM (16,1 km).

Aangezien mijn nichtjes allebei gingen lopen waren we al vroeg op het terrein. Even inschrijven. Mijn vriendin ging vandaag de 10 km lopen en ikzelf ging voor de 10 EM. Allebei hadden we de lat niet te hoog gelegd voor deze wedstrijd en was het meer om te kijken waar we staan zo in het begin van het jaar.

Maar eerst mijn nichtjes die van start gingen. De jongste ging met opa hardlopen of eigenlijk zoals ze het zelf zij “Ik trek je wel mee als je te langzaam bent” en de oudste ging met papa mee. Allebei 1 km en hard dat ze gingen. De oudste was iets onder de 6 minuten alweer binnen en de andere niet veel later. Beidde super trots dat ze het gedaan hadden.

Van de week een mailtje gehad van Garmin met daarin de nieuwe functie PacePro. Dus voor deze wedstrijd dat even ingeladen om te kijken wat het doet. Ingesteld op 1:24:00 voor de 16 km en Garmin gaat dan kijken per kilometer hoe hard je moet lopen rekening houdend met heuveltjes en dat soort dingen. Mocht je nou altijd heel langzaam starten kan je dit ook aangeven. Hieronder even een filmpje van Garmin hoe het werkt en hoe het eruit ziet.

Nu was het de beurt aan de 5 km, maar ook de 10 km en de 10 EM maakten zich klaar. De start is namelijk 5 minuten na elkaar. Eerst om 11 uur start de 5 km en als het startvak leeg is gaan de 10 km en de 10 EM weg. Dus precies om 11:05 uur werd het startschot door de Wethouder Sport Jan Hazen gegeven en vlogen de deelnemers weg. Zelf had ik het idee om rustig aan te doen en te kijken waar het schip zou stranden. Doordat we met de 10 km en de 10 EM tegelijk starten was het een behoorlijk groep die van start ging. Het was dus onmogelijk om snel te starten wat weer in mijn voordeel was want daardoor moest ik wel rustig aan doen. Beetje links en rechts inhalen want ik was redelijk achteraan gestart. Stukjes over de stoep zodat ik wat verder naar voren kon komen. Vanaf sportpark de Randhoorn gingen we de woonwijk Legmeer richting de Zijdelweg. Bij de Nissan dealer naar beneden om verder te lopen langs de bus baan richting Gezondheidscentrum Waterlinie om hier via de N196 richting Aalsmeer te lopen. Bij de Poelweg gingen we linksaf richting de Kwakel. Halverwege was de splitsing voor de 10 km en de 10 EM. De 10 km sloeg af de Iepenlaan op en de 10 EM liepen rechtdoor naar de vuurlijn. Hier gingen we via de hoofdweg naar de N231 waar langs we naar de Vrouwenakkerbrug liepen. Hier sloegen we af richting de Amsteldijk Zuid om langs de Amstel richting Uithoorn te lopen. Door Meerwijk kwamen we uit bij het Zijdelmeer om vanaf hier weer via de Vuurlijn naar het Gezondheidscentrum. Oversteken en via dezelfde route weer terug richting sportpark de Randhoorn. 16,11 kilometer gaf mijn horloge aan. De PacePro van Garmin gaf ook nog aan dat ik ruim onder de 1:24:00 uur was gefinished. De tijd officieel gaf aan dat ik gefinished ben in 1:21:37! Een mooie tijd met een negatieve split het tweede gedeelte ging een stuk sneller dat het eerste. Waarschijnlijk had het weer er ook mee te maken want de hele weg hebben we niet heel veel last van de wind gehad en af en toe kwam zelfs het zonnetje door. De medaille dit jaar was beter dan de afgelopen jaren. Voorgaande jaren kregen we een klein handdoekje. Dit jaar was de handdoek twee keer zo groot ter ere van het 200 jarig bestaan van de gemeente Uithoorn.

Mijn vriendin die de 10 km liep was ook meer dan tevreden met haar run. Waar ze gehoopt had op een tijd van 1:10:00 kwam ze na 58:36 al over de finish. Na zij over de finish was kwam er nog iemand achter haar aan met een bonnetje dat ze de 900ste finisher was en dus een slagroomtaart mocht afhalen in de kantine. Dit was dus een geslaagde wedstrijd voor ons met als toetje een heerlijke taart.

Ik wil alle vrijwilligers bedanken voor de goede zorgen tijdens deze run en ook iedereen die ons is komen aanmoedigen!

10KM
149 Katja Roozendaal 2225 Dames Senioren 48 DE KWAKEL 00:58:36 00:59:15
10EM
140 Sander Tuinhof 2180 Heren 35-44 34 DE KWAKEL 01:21:37 01:22:16