Virtual run AG Antwerp 10 Miles

Virtual run AG Antwerp 10 Miles

27 april 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Dat is nou even jammer… Al die wedstrijden welke helaas stopgezet worden vanwege het Corona virus. Gelukkig komen er wel alternatieven door thuis een virtuele run te doen. Alleen of samen maar wel met 1,5 meter afstand.

Vandaag stond op de planning de virtuele run van de AG Antwerp 10 miles. Donderdag ipv aankomende zondag. 16 km zelf een route zoeken en gaan. Het was vandaag een heerlijke dag. Volgens weeronline is het op het moment van lopen 22 graden. Aardig warm dus om 16 km te gaan lopen. Zonder water punten en zonder publiek kies ik mijn route, niet door de straten van Antwerpen maar het wordt de polder tussen Amstelveen en Uithoorn. Vanaf mijn huis loop ik richting het busstation van Uithoorn om hier via de Zijdelweg en de Bovenkerkerweg naar Amstelveen te lopen. Over het fietspad doordat het mooi weer is zijn er aardig wat mensen aan het fietsen hardlopen of wandelen. De 1,5 meter wordt op sommige plekken volledig genergeerd door aankomende fietsers. Sommige komen op nog geen halve meter van mij vandaan langs mij gezoefd.

https://www.facebook.com/201582463196018/photos/p.3016105285077041/3016105285077041/

Aangekomen in Amstelveen ga ik bij Sport- en Partycentrum de Kegel de Nesserlaan op hier heb ik geluk dat er een lichte wind tegen is. Midden in de de polder loopt een weggetje welke van Amstelveen dwars door de polder naar Uithoorn loopt. Ik sla hierin om dwars door de polder met wind mee weer richting Uithoorn te lopen. Het is warm hier en een lange rechte weg. Weer terug in Uithoorn pak ik de Amsterdamse weg welke dwars door het industrie terrein loopt. Aan het eind van het industrie terrein besluit ik nog even om naar de Amstel te lopen. Dit was een slechte beslissing hoewel het aan het water wel lekker verkoelend was krioelde het van de mensen die allemaal aan de water kant zaten of een ijsje aan het eten waren. Via het winkelcentrum Amstelplein en de Boterdijk langs het Zijdelmeer kwam ik weer terug in de Kwakel en zat mijn 10 EM (16,1 km) erop. Geen welkoms comite, geen finish vlag, geen mensen welke je op de laatste meters nog even aanmoedigen… maar het horloge dat aangaf dat ik het gehaald had.

Thuis aangekomen zat mijn medaille niet om me nek maar in mijn mailbox. Raar zo een virtuele race… Hoop dat we snel weer echte wedstrijden mogen lopen!

Update: Zondagochtend zegt mijn vriendin opeens: “Schat ik wil ook graag die virtuele medaille van de AG Antwerp 10 miles. Wil je met me mee lopen?” Ja inderdaad we zouden hem samen in Antwerpen gaan lopen en dan heerlijk een nachtje blijven slapen ergens in Antwerpen en de volgende dag Koningsdag ergens op de terug weg naar Nederland gaan vieren. Helaas ging dit allemaal niet door. Dus mijn tweede AG Antwerp 10 miles. Mijn vriendin wilde wel graag dat we waterpunten hadden. Ik had dus een route uitgezet welke langs huis kwam. Hier hadden we in de auto wat water en spullen neergelegd zodat we wat konden drinken en eten terwijl we onderweg waren. Het eerste rondje wat we liepen was 7 km. Na deze kilometers bij de auto even snel wat drinken en weer verder. Het volgende rondje was ook 7 km dus na 14 km kwamen we weer terug bij de auto een snelle en korte pauze met wat slokjes om daarna de laatste 2,1 km te volbrengen. Heerlijk samen gelopen met 1,5 meter afstand. Ook kregen we bij de 12 kilometer nog even een leuke aanmoediging van twee wat oudere dames op de fiets die langs kwamen. Toch nog een beetje publiek!

Thuis hadden we nu dus allebei de virtuele medaille gekregen. Op naar de volgende.

Update 2: Inmiddels heb ik de smaak van de virtuele runs te pakken en heb me voor verschillende virtuele runs ingeschreven.
Zo ga ik op zondag 3 mei de Kika @ home run lopen, 23 of 24 mei ga ik samen met mijn vriendin de Strong Viking Virtual Edition run van 13 km doen en als laatste de Virtual KLM Curaçao Marathon Run welke voor 28 juni gelopen moet zijn!