Westeinderloop 2018

Westeinderloop 2018

23 april 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Al een paar dagen reed ik in Aalsmeer onder een brug door met daarop een spandoek van de Westeinderloop bij AVA Aalsmeer. Een kleine loop en dichtbij huis. Zaterdagmiddag besloten om ook mee te gaan doen maar dan met de 5 kilometer om te kijken hoe het met de snelheid is omdat ik de laatste tijd eigenlijk alleen maar langere afstanden loop. 

De dag begon met wat bewolking en het leek heerlijk weer te worden om te lopen. Half 11 kwamen we aan en zagen we de kinderen al aardig hun best doen om hun 1 kilometer af te leggen. Tot mijn verrassing waren ook mijn nichtjes aan het hardlopen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. En wat waren ze trots op hun medaille die ze gewonnen hadden! 

Om 11 uur was het zonnetje goed doorgebroken en was het behoorlijk warm geworden. Ook werd er al aangegeven dat de 5 kilometer geen 5 kilometer was maar 200 meter meer. We gingen met zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer tegelijk van start. Dat maakte een groep van ongeveer 160 mensen. Vanaf buiten de atletiekbaan richting het Seringenpark, langs de begraafplaats, langs de molen en de hoek om de zwarteweg op. Via het spoorlijnpad langs het water weer terug richting de atletiekbaan. Aan het eind van de spoorlijnpad ging de 5 kilometer naar rechts en kon de 10 kilometer naar links naar de watertoren van Aalsmeer en weer terug om vervolgens het laatste stuk hetzelfde afteleggen als de 5 kilometer. We gingen dus rechts het Bielzenpad op om zo via de woonwijk/Seringenpark weer terug op de atletiekbaan te komen waar we nog 300 meter op de baan mochten afleggen om te finishen. Helaas met het warme weer was er voor de 5 kilometer geen drankpost onderweg en ook de 10 kilometer had maar een drankpost. 

Met een 5 kilometer tijd van 22:20 en maar een minuut boven mijn pr was ik wel tevreden met de geleverde prestatie. Nu maar even wat meer op de snelheid gaan trainen… 

Iedereen die er was bedank voor alle aanmoedigingen!!