Yu Man Race Throwdown Clinic

Yu Man Race Throwdown Clinic

15 mei 2022 Uit Door Sander Tuinhof

Jawel binnenkort is het weer zo ver de Yu Man Race Throwdown en speciaal daarvoor was er afgelopen zaterdag bij Crossfit 074 in Hengelo een clinic om jezelf voor te bereiden op de Throwdown op 2 juli in het FBK (Fanny Blankers-Koen) stadion in Hengelo!

Hengelo zeg je dat is aan de andere kant van het land… Yup inderdaad is even een stukje rijden maar wel super gaaf om te doen! Dus mocht je nog zoiets hebben dat wil ik wel is doen check de site van Yu Man Race en bestel je tickets! Heb je nou zoiets wat is dat dan en wat kan ik verwachten check dan het verslag van vorig jaar even hier beneden.

Oké, dus lekker vroeg op zaterdag de auto in het is lekker weer om kwart voor acht geeft de temperatuurmeter al 14 graden aan. Wordt dus een lekkere en warme dag. Onderweg naar Hengelo over de A1 welke dus voor een deel afgesloten was gelukkig was ik vroeg en was het niet druk en kon ik er makkelijk langs zonder in de file te komen welke ik wel ingecalculeerd had. Dit resulteerde wel dat ik om half 10 al in Hengelo was. Half uur te vroeg… maarja beter te vroeg dan te laat. Op het industrieterrein voor bij Crossfit 074 was het nog rustig. Ik werd ontvangen door Bas en Andrea die nog druk bezig waren met de voorbereidingen. Zo rond 10 voor 10 stroomde ook de rest van de deelnemers binnen. Iets over 10 uur stonden alle deelnemers in het zonnetje klaar om te beginnen aan de clinic. Even nog een welkom woordje van de Bas en de eigenaar van Crossfit 074. Hierbij werd ook Mart Wolberink nog even in het zonnetje gezet. Waarom? Mart is vorig jaar zijn goede vriend verloren aan een spierziekte en gaat daarom in augustus de 21km obstakel run van Yu Man race lopen om geld op te halen voor Spieren voor Spieren iets wat Yu Man Race stimuleert! Dus mocht je Mart ook willen steunen klik even hier beneden en doneer een leuk bedrag voor Mart, zijn vriend en Spieren voor Spieren!

https://yumanrace.sportenvoorspieren.nl/actie/mart-wolberink/donate

Nu was het tijd om te beginnen met de clinic. Beginnend met een korte warming up. Van de ene lantaarnpaal naar eentje met een feestelijke versiering zo een 200 meter verderop. Even inlopen, knie heffen, hakken billen en nog wat rek en strekoefeningen om die spiertjes even een beetje warm te krijgen. We werden daarna in twee groepen verdeeld. Gevorderd en beginners. Ik heb de beginners groep gepakt… Nu zul je denken waarom? Nou vaak bij beginners groepen krijg je nog net even die ene tip of trucje welke je nog niet wist waardoor je net weer even beter, makkelijker of sneller over een parcours komt! Dus even met zijn allen langs alle oefeningen. Beginnend bij de Box springs hier worden even alle ins en outs verteld hoe je deze nou het beste op komt. Vervolgens twee muurtjes welke we over moeten om vervolgens door te gaan naar de kettlebell swing. Ondertussen is de gevorderde groep al zo ver dat ze even een test rondje mogen doen. We vliegen achter hun aan vanaf de kettlebel swing naar de up and under door de tunnel weer up and under (twee lage balken waar we onder en overheen moeten) om vervolgens onder een net door te kruipen. Vanuit hier naar de Farmerswalk aan de andere kant van de parkeerplaats en onderweg nog even over de banden heen. Dit gaat helaas niet helemaal goed en iemand verzwikt haar enkel. Meteen wordt besloten mocht je over de banden willen mag het maar pas wel op en overslaan mag ook. (Wendy mocht je dit lezen sterkte en hoop dat het meevalt met de schade aan je enkel!) De farmerswalk oftewel twee kettlebells van rond de 24 kilo in beidde handen en even een rondje wandelen hiermee. Daarna nog een stukje om de bus heen rennen en naar binnen bij crossfit 074 om daar nog even wat wall balls te doen. Zo dus dat was het hele rondje… alles doorgenomen nu nog even wat drinken en klaar maken voor een half uur lang ditzelfde rondje!

Rond 11 uur klonk ons startschot en vanonder de Yu Man Race boog gingen we onder begeleiding van heerlijke muziek van start! De temperatuur was inmiddels ook wat hoger dan vanmorgen en we liepen vol in de zon. Enige schaduwplekje was bij de kettlebell swing. Mijn rondjes gingen eigenlijk best goed. Bij de box spring is mijn lengte een voordeel want hier kan ik zonder te veel moeite de hoogste box pakken. De muurtjes zijn voor iedereen even hoog en kwam ik makkelijk over. Kettlebel swing is niet mijn ding dus hier lekker het middelste gewicht gepakt. Over en onder de balk door de tunnel en weer over en onder de balken door dat is voor iedereen hetzelfde, misschien hebben kleinere mensen daar iets meer voordeel. Elke ronde pakte ik wel de banden even mee. De farmers walk pakte ik iedere keer rond de 24 kilo en binnen bij de wall balls kregen de heren 9kg en de dames 6kg. Na een half uur uiteindelijk zeven rondes afgelegd eentje minder dan de twee heren en dame die voor mij liepen! Dus zeer tevreden!

Hierna nog even lekker uitzweten water en sportdrank nemen. Ook werden nog even de winnaars van de dag besproken en kregen ze een mooie Yu Man pet. Daarna met zijn allen nog even alle spullen van het terrein teruggehaald naar de crossfit.

Voor nu zat het voor de meeste deelnemers erop en was er voor mij en alle andere ambassadeurs voor Yu Man Race nog even een kleine bijeenkomst. Hier werden we onder andere even aan elkaar voorgesteld want ja je ziet elkaar wel op de foto’s van Insta en Fb maar in het echt is het toch gezelliger en leuker! Daarna nog wat na gekletst en was het tijd om weer huiswaarts te gaan!

Hieronder nog even het parcours voor de Yu Man Race Throwdown van 2 juli in het FBK stadion in Hengelo. Zet ook zeker even in je agenda het weekeinde van 27 en 28 augustus want dan is er op 27 augustus de half marathon trail (waar je ook de 10 kilometer kan lopen) op de Sallandse Heuvelrug en de kids obstakel run. Op 28 augustus is dan de Yu Man Race Obstakel run van 5, 10, 15 en 21 kilometer voor iedereen dus zijn of haar eigen uitdaging! Tickets kun je hier bestellen *klikken*!

Bas en team thanks voor de super leuke clinic en natuurlijk crosfitt 074 voor dat we gebruik mochten maken van jullie locatie en Andrea voor alle mooie foto’s!!