Yu Man Race Throwdown

Yu Man Race Throwdown

14 juli 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Oh oh een extra persconferentie… wat gaan ze zeggen? Mag de Yu Man race morgen wel door gaan? Gespannen zit ik de persconferentie te kijken maar eigenlijk wordt er niks gezegd over sport evenementen. Alleen dat muziek evenementen een zittende plek moeten hebben en dat clubs weer dicht gaan… Een uurtje later is daar dan het verlossende woord van uit Yu Man zelf… See Yu Tommorrow! Het mag gelukkig doorgaan!

Vrijdagmiddag was ik alweer voor de zoveelste keer een test wezen doen en gelukkig ook deze keer mocht ik weer negatief het weekeinde in. Zaterdag was de start van onze heat pas om half 3. We konden dus nog een beetje uitslapen voor we de auto instapte. Twee uur later kwamen we aan bij het FBK Stadion in Hengelo. Hier mochten we de auto dichtbij parkeren en op naar het evenemententerrein. Hier eigenlijk weer hetzelfde als vorige week bij Mud Masters. Iemand van het leger vroeg ons naar onze QR-Code en we lieten deze zien. Mijn vriendin had hem uitgeprint maar de uitgeprinte versie scande hij tot 10x toe niet. Pas bij de 11e keer was het groen licht. Mijn code werd gescand en zonder ons te legitimeren mochten we weer zo naar binnen.

Binnen op het terrein was het erg rustig. Ook de tribunes waren niet echt vol. Ik had het drukker verwacht… maar misschien omdat we de laatste groep en de langste afstand deden was het wel rustiger. We gingen ons klaar maken. Omkleden en de bandjes om je pols bevestigen. Drie stuks… zodat mocht je een obstakel of workout niet halen er een bandje afgeknipt kon worden. Als je bij de finish alle bandjes niet meer hebt wordt je tijd niet meegenomen. Ook kregen we een enkel band zodat ze konden controleren of je wel echt het aantal rondes had gelopen als dat je moest.

Nu was het klaar voor de start even gaan. Om precies half 3 werden we weg geschoten door de DJ. Iedere 5 minuten vertrokken er 8 mensen. We waren er klaar voor 4,8 km, 6 rondes, 26 workouts en 40 obstakels.

Eerste obstakel de “Quaterpipe”. Zo moeilijk als hij er altijd uit ziet zo makkelijk kwam je er op. Volgende onderdeel de
“Box Springs” hier had je verschillende niveaus, hoe hoger de box hoe minder reps (herhalingen) je hoefde te doen: @20” X 12 REPS, @24” X 8 REPS, @30” X 4 REPS. Vervolgens was het door naar de “Netbridge”. Volgende waren de “Wallballs” met een medicijnbal van 6 of 9 kilo moest je een squad maken en dan de bal tegen een target aan gooien. Bij de 6 kilo hing de target lager dan bij de 9 kilo. Nu was het tijd voor een herstel drankje en daarna mocht je beginnen aan traplopen. Drie keer de trap op… en drie keer de trap af. Beneden aangekomen mocht je door naar de “Kettebell Swing” hier waren ook weer drie mogelijkheden: @8KG X 16 REPS, @16KG X 12 REPS, @24KG X 8 REPS. Vervolgens was het door een tunnel kruipen en stond de air bike op je te wachten. De “Burning” genoemd… hier moest je zo snel mogelijk 10 calorieën verbranden. Het volgende onderdeel was iets aangepast. De “HipHopping” hier was eigenlijk de bedoeling dat je al springend via de schijven naar het einde van het obstakel moest zonder de grond te raken. Echter, was dit veranderd in vijf kikkersprongen. Nu was het weer tijd voor de trappen. Weer drie op en drie af. Beneden aangekomen lag de mat van de tijdwaarneming en had je je eerste rond voltooid. Totaal hadden we zes van bovenstaande rondes voor dat je in plaats van rechts af links af mocht. Wat ik wel jammer vond is dat er geen bord stond die automatisch toonde hoeveel rondes je al had afgeled. Zo zag ik in de uitslagen dat er toch een aantal mensen te weinig rondes hadden gelopen. Moet zeggen dat ikzelf ook niet meer precies wist hoeveel rondes ik nou had gelopen.

Het laatste stukje dus… we gingen nu dus links af en mochten meteen over de steeplechase balk met daarachter een bak water. Nat worden dus. Hoe verder je sprong hoe minder nat je zou worden maar ook daar heb je de kans aangezien je op een schuine helling springt dat je achter over valt. Gelukkig ging het goed en tot mijn knieën in het water kon ik mijn weg vervolgen. Stukje verder stonden de jerrycans op ons te wachten bij de “Farmers Walk”. Aan iedere hand een jerrycan gevuld met water om zo een meter of wat heen en terug te lopen. De volgende workout… “Sandbag Suprise”. Hier hadden ze een steeplechase balk neergezet. Zo een 1 meter en 40 centimers hoog. Twee verschillende gewichten aan zandzakken. De lichte was 25KG en mocht je 16x over de balk gooien, de 40KG moest er 8x over. Als je dan dacht dat als je de zak erover heen had dat je dan klaar was… helaas pas als je zelf ook over de balk was gegaan telde dit als een keer. Next was de “Urban Sky Wheels of Steel” vijf dingen waar je aan kon hangen om zo jezelf naar de overkant te brengen. Eerste waar je aan kon hangen was een ring. De tweede was een fidge spinner met drie gaten erin waar je je aan kon vast houden. Nummer drie was een anker. Vier was een te groot uitgevallen stuurwiel en als laatste nog een keer de ring. Eennalaatste onderdeel was de “Dumbell Squads” hier ook weer de keuze uit twee gewichten. Of je nam een dumbell van 17,5KG mee of eentje van 25KG. Wat is dan het veschil? Bij de 17,5KG moest je bij het eerste matje 4 sqauds doen, bij het tweede matje 6 sqauds, het derde matje waren het er 10, om af te sluiten met 12 sqauds. Bij de 25KG was het 2-4-6-8 squads. Laatste onderdeel… tenminste als je al je bandjes nog had. De “Monkeybar” als een aapje en met al de krachten die je nog had naar de overkant slingeren. Nu was het tijd voor de finish… echter…. voor de finish werd je gecontrolleerd of je al je bandjes nog had? Zo niet? Dan mocht je nog even een stukje door lopen en kreeg je een ketting over je schouders gegooid en de hoeveelheid bandjes die je miste zo veel rondjes mocht je lopen. Als je de rondjes gedaan had, kreeg je het aantal rondjes dat je gedaan had terug in bandjes zodat je alsnog de finish kon passeren. Na de finish stonden ze klaar met een houten medaille en wat te drinken zodat je weer een beetje op adem kon komen.

Hier onder de aftermovie gemaakt door Yu Man Race! Mocht je nou zo iets hebben dit lijkt me erg gaaf om te doen… de tweede editie zal plaatsvinden op 2 juli 2022 in het FBK Stadion in Hengelo! Hou Yu Man Race in de gaten voor de verkoop van de tickets! 4 september is er nog een halve marathon trail en 5 september een obstakel run waar je aan mee kan doen!